Kula: Potpisan ugovor o rešavanju problema Smrdljivog Begejca

Višedecenijski problem takozvanog Smrdljivog Begejca u Kuli počinje najzad da se rešava. Predsednik opštine Kula, Perica Videkanjić potpisao je ugovor o izvođenju radova na izgradnji nedostajuće ulične kanalizacione mreže u Kuli i Crvenki i izgradnji tranzitnog potisnog voda Crvenka-Kula i njegovih pratećih objekata.

Vrednost ovog ugovora iznosi 497.260.068,26 dinara bez PDV-a, odnosno 596.712.081,92 dinara sa PDV-om. Rešavanje ovog problema je od najvećeg značaja za zaštitu životne sredine i predstavlja konačno rešavanje problema Velikog Bačkog kanala jer se na ovaj način rešava problem otvorene kanalizacije koja se nalazi u blizini centra Kule.

Prema rečima predstavnika izvođača radova "SADE CGHT" iz Pariza Fransoa Alana, radovi bi trebali početi u januaru, i trebali bi trajati 12 meseci, tačnije 250 radnih dana.

Da je ovo kapitalna investicija potvrdio je i predsednik opštine Kula Perica Videkanjić, koji je potvrdio da će najveći problem ne samo Kule nego i okoline konačno biti rešen.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar