lokacija: Kula
objavljeno: 30.01.2019.

Kula: Obuka za preduzetnike o prvoj pomoći

Društvo

Juče je u prostorijama Crvenog krsta Kula sprovedena obuka za preduzetnike posvećena prvoj pomoći.

Crveni krst Kula nastavlja tradiciju organizovanja obuka posvećenih prvoj pomoći. Ovoga puta ta obuka održana je za preduzetnike, koji su izmenama zakona još od 2017. godine dužni da u prostorijama firme imaju ormarić za prvu pomoć, kao i da osposobe radnike za pružanje prve pomoći.
 
Tim povodom je u učionici Crvenog krsta u Kuli održana teoretska, a zatim i praktična obuka, koju je sprovela Jelena Glavić, medicinska sestra zaposlena u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kuli.
 
Ona je okupljenim preduzetnicima ispričala sve što treba da znaju o prvoj pomoći, a zatim i pokazala kako se postupa u određenim situacijama. Takođe je navela i niz primera sa kojima se susretala u svom radu i objasnila zašto je potrebno da građani budu upoznati s tim kako se radi prva pomoć.
 
Svi polaznici obuke su zatim polagali test, a za dve nedelje će im biti uručeni i sertifikati o osposobljenosti za pružanje prve pomoći koji važe za period od narednih pet godina.
 
Koordinatorke Crvenog krsta Kula pozivaju sve privrednike i preduzetnike da se prijave za obuku prve pomoći, koja će uskoro ponovo biti organizovana.

Izvor: nasemesto.rs
Foto: B. Grbić
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...