Kula: Obuka za preduzetnike o prvoj pomoći

Juče je u prostorijama Crvenog krsta Kula sprovedena obuka za preduzetnike posvećena prvoj pomoći.

Crveni krst Kula nastavlja tradiciju organizovanja obuka posvećenih prvoj pomoći. Ovoga puta ta obuka održana je za preduzetnike, koji su izmenama zakona još od 2017. godine dužni da u prostorijama firme imaju ormarić za prvu pomoć, kao i da osposobe radnike za pružanje prve pomoći.
 
Tim povodom je u učionici Crvenog krsta u Kuli održana teoretska, a zatim i praktična obuka, koju je sprovela Jelena Glavić, medicinska sestra zaposlena u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kuli.
 
Ona je okupljenim preduzetnicima ispričala sve što treba da znaju o prvoj pomoći, a zatim i pokazala kako se postupa u određenim situacijama. Takođe je navela i niz primera sa kojima se susretala u svom radu i objasnila zašto je potrebno da građani budu upoznati s tim kako se radi prva pomoć.
 
Svi polaznici obuke su zatim polagali test, a za dve nedelje će im biti uručeni i sertifikati o osposobljenosti za pružanje prve pomoći koji važe za period od narednih pet godina.
 
Koordinatorke Crvenog krsta Kula pozivaju sve privrednike i preduzetnike da se prijave za obuku prve pomoći, koja će uskoro ponovo biti organizovana.

Izvor: nasemesto.rs
Foto: B. Grbić
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar