Kula: Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u jedinici za domski smeštaj Plava ptica

U jedinici za domski smeštaj za odrasla lica sa smetnjama u razvoju Udruženja za pomoć MNRO "Plava ptica" u Kuli obeleže je  Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

3. decembar je Svetski dan osoba sa invaliditetom i tim povodom našu ustanovu posetili su pokrajinski poslanici Nenad Trbović i Dejan Mihaljica i republički poslanik Žika Gojković, a ovoj poseti je prethodila lična donacija ovih ljudi u vidu dečjeg igrališta i murala kojim je oslikan prostor u jedinici za domski smeštaj. To je nešto što će i u ovoj i u sledećim godinama omogućiti mnogo funkcionalnije i humanije uslove boravka za naše korisnike”, rekao je direktor Udruženja za pomoć MNRO “Plava ptica” Marko Košutić i dodao da se u ovoj jedinici za domski smeštaj lica sa smetnjama u razvoju odvijaju i sadržaji radne terapije, terapijskog jahanja i senzorne terapije za decu sa invaliditetom. Košutić je istakao da je objekat u Kuli jedan od prvih u Srbiji koji u malom kapacitetu zbrinjava odrasle osobe sa invaliditetom koje nemaju biološku porodicu.
 
Narodni poslanik u Skupštini Srbije i predsednik POKS-a Žika Gojković rekao je da na ovaj dan žele da skrenu pažnju na to da je najvažnija borba za one kojima je pomoć potrebna. “Ako ne možete kao država i kao grad da se brinete o onima koji ne mogu da se brinu sami o sebi, onda je pitanje kako možete da rukovodite gradom ili nekim drugim institucijama. Mi smo ponosni što imamo u redovima Marka, koji je pokazao svojim ličnim primerom kako treba raditi, kako treba da se brinemo o onima kojima je pomoć neophodna”, rekao je Gojković.

Izvor i foto: nasemesto.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar