KUD Mažoret iz Sonte otvara sekciju u Apatinu

KUD ,,Mažoret'' iz Sonte godinama unazad predstavlja našu opštinu u najlepšem svetlu, ne samo u zemlji i regionu, već i u celoj Evropi. Nedavno su nas obradovale i sa zlatnom medaljom koju su donele sa Evropskog prvenstva održanog u Sloveniji.
 

Dosadašnja praksa je bila takva da su članice KUD-a ,,Mažoret'' bile isključivo devojčice iz Sonte i nekoliko njih ih Svilojeva, ali ove godine, zbog velike zainteresovanosti, ovo društvo je odlučilo da osnuje sekciju i u Apatinu. Prvi sastanak sa zainteresovanim roditeljima i decom biće održan u petak, 20. oktobra, sa početkom u 18 sati.


- U dogovoru sa OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' odlučili smo da osnujemo sekciju KUD-a ,,Mažoret'' i u Apatinu. Na sutrašnjem sastanku upoznaćemo se sa decom i roditeljima, predstaviti im mažoret ples, a ako budu zainteresovani, i pokazati nekoliko osnovnih koraka. Pozivam sve devojčice da dođu, da nam se pridruže. Ukoliko vole da se druže, da plešu, stvaraju nova prijateljstva i putuju, ovo je pravo mesto za njih, istakla je Valentina Zvonar, trener mažoretkinja.


Da bi se oformila grupa u Apatinu, potrebno je 30 do 40 zainteresovanih devojčica, a koje bi se naknadno podelile u dve uzrasne grupe. U tom slučaju, treninzi bi se održavali u Apatinu, dva do tri puta nedeljno. Iz KUD-a ,,Mažoret'' još jednom pozivaju sve zainteresovane devojčice, uzrasta od 5 do 14 godina, da dođu sa roditeljima u petak, 20. oktobra, u Višenamensku salu OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' i pridruže im se.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar