“Kućica znanja” u Parku Heroja, omiljeno mesto okupljanja somborskih mališana

U somborskom Parku Heroja nedavno je postavljena edukativna drvena “Kućica znanja”. Ideja o postavljanju kućice je potekla iz somborskog udruženja „Klub na kub“ sa ciljem da se deci omogući da kroz igru uče na zanimljiv način, jer je kućica opremljena slovima, brojevima, slikama životinja i računaljkom, i omogućava kvalitetno provođenje slobodnog vremena dece na otvorenom prostoru.

Po rečima Tašane Tomić iz UG “Klub na kub”, najvažniji zadatak je bio da deca uz igru nauče nešto novo:” Ono što je bio naš cilj jeste da deca, provodeći vreme napolju, pored toga što se igraju, nešto i nauče, tako da u ovoj kućici mogu da nauče i slova, pisana i štampana, mogu da se igraju na računaljci, imaju slikovnicu da uče životinje, i vidimo da uživaju, stvarno. Nekako, cela ova situacija sa Kovidom nas je poremetila i onda nas je nekako i naterala da provodimo vreme napolju”, rekla je Tomić.

Ona dodaje da je ispred “Kućice znanja” organizovan niz edukativnih radionica:”Vreme nas je poslužilo i sve radionice smo organizovali ovde ispred kućice. To su uglavnom bile subote kada su i dečica i roditelji slobodni i bilo je sjajno. Imali smo i lopte i razne društvene igre, igrali se oko kućice, učila su deca slova i bilo je super posećeno”.

UG “Klub na kub” je izuzetno aktivno te je pored ove kućice građanima Sombora doniralo i klupu za dojenje i previjanje beba, koja se takođe nalazi u Parku Heroja, a Tašana Tomić je pozvala sve građane da paze i čuvaju sve sprave koje se nalaze u Parku Heroja:”Ono što bih ja volela je da malo apelujemo na roditelje koji dovedu decu da malo pripazimo svi na tu kućicu, generalno na ceo parkić, kako bi deca imala jedno zaista lepo mesto da se igraju”.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar