lokacija: Apatin
objavljeno: 14.06.2018.

Kreće licitacija mesta za prodaju lubenica i dinja u opštini Apatin

Društvo

Odeljenje za stambeno komunalnu delatnost, zaštitu životne sredine, urbanizam, građevinske i imovinsko-pravne poslove objavilo je oglas o javnom nadmetanju za ostvarivanje prava zauzeća javne površine na teritoriji opštine Apatin za 2018 godinu radi prodaje lubenica i dinja.

I. Predmet davanja u zakup

Predmet javnog oglasa je poziv za javno nadmetanje (licitacija) za izbor najpovoljnijeg ponuđača za zauzeće javne površine na teritoriji opštine Apatin za prodaju lubenica i dinja i to na sledećim lokacijama:

- U Apatinu:
1. Ugao ulica Petefi Šandora i Stanka Opsenice, deo parc.br. 4992
2. Ugao ulica Petefi Šandora i Miće Radaković, deo parc.br. 4992
3. Ulica Dimitrija Tucovića – kod kioska-menjačnice „X“ , deo parc.br. 4996
4. Ulica Dimitrija Tucovića – naspram pekare „Tri brata“ , deo parc.br. 4996
5. Ulica Prigrevačka – parking ispred zgrade na uglu J.Kolaka deo parc.br. 4998
6. Ulica Srpskih vladara – deo parkinga upr. zgrade „Jedinstvo“ , deo parc.br. 4997
7. Ulica Srpskih vladara – deo parkinga kod prodavnice„Elbrako“ , deo parc.br. 4997
8. Ulica Srpskih vladara – kod kolskog ulaza u objekat  „Mlina“ , deo parc.br. 4997
9. Ulica Marka Oreškovića – ispred objekta  KUD-a „Dunav“, deo parc.br. 5001/2
10. Ulica Nikole Tesle – ispred prodavnice „Gomex“ , deo parc.br. 5000,
11. Blok 112 – kod kioska, servis „Osmica“, deo parc.br. 2880/1,
12. Blok 112 – na parkingu iza objekta Mahi, deo parc.br. 2224/3.

-u Prigrevici
Na uglu ulica Vasilije Gaćeše i Vuka Karadžića, deo parc.br. 1376,

- U Sonti
Lokacija u ul. Narodne odbrane ispred broja 21 kod prodavnice STR“Krstin“ ,
Lokacija u ul. Vojvođanska ispred zgrade , deo parcele br. 8231/9 k.o.Sonta ,

- u Svilojevu 
Glavna ulica  na parkingu ispred nekadašnjeg objekta „Vatrogasac“,

- U Kupusini
Apatinski put ispred broja 4 kod objekta mesne zajednice.

Period na koji se ostvaruje zauzeće prethodno navedenih  javnih površina  je od 26. juna do 20. avgusta, a površina koja se izdaje je površine osnove 6m2.


II Uslovi ostvarivanja prava

Pravo na zauzeće javne površine radi prodaje lubenica i dinja ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo koje ponudi najveći novčani iznos u postupku javnog nadmetanja-licitacije, a ukoliko ispunjava i druge uslove oglasa. Jedno poljoprivredno gazdinstvo može ostvariti pravo najaviše na dve lokacije.

Početni novčani iznos licitacije  je od 10.000,oo dinara za svaku lokaciju .

III Uslovi prijavljivanja

Učesnik u javnom nadmetanju je u obavezi da deponuje na račun Budžeta opštine Apatin ns ime depozita iznos od 30.000,00 dinara (račun br. 840-742155843-80, poziv na br. 97 (model) 71-203 sa naznakom  „za javno nadmetanje za prodaju lubenica“ ).
Ovaj iznos će opština Apatin naplatiti u korist budžeta opštine Apatin ukoliko:

a) najpovoljniji ponuđač u javnom nadmetanju u roku od 5 dana od dana dostavljanja zapisnika o njegovom izboru kao najpovoljnijeg ponuđača, ne uplati ponuđeni najveći novčani iznos,

b) ukoliko u roku od 5 dana ne uplati pripadajuću komunalnu taksu i nepodnese zahtev za ishodovanje rešenja o zauzeću javne površine kod nadležnog organa opštinske uprave;

Učesnicima koji nisu uspeli na javnom nadmetanju će se izvršiti povraćaj depozita u roku od 5 dana od dana sprovedenog postupka javnog nadmetanja kao i licu koji je najpovoljniji ponuđač kada ispuni uslove navedene u prethodne dve alineje.

IV. Dostavljanj prijave za učešće

Prijavu sa prilozima u zatvorenoj koverti, učesnik je dužan da dostavi najkasnije do 20.06.2018.god. , do 13 sati, na prijemni šalter (pisarnica) Opštinske uprave opštine Apatin, ul. Srpskih vladara br. 29, Apatin, sa naznakom: ''NE OTVARATI - PRIJAVA ZA JAVNO NADMETANJE  ZA ZAUZEĆE JAVNE POVRŠINE  ZA PRODAJU LUBENICA“.
 
V. Prijava koja se dostavlja mora da sadrži:


- podatke o podnosiocu prijave:

naziv podnosioca prijave sa potpunom adresom, JMBG, fotokopiju lične karte, adresu, kontakt telefon i broj računa kod banke, fotokopiju registracije poljoprivrednog gazdinstva, punomoć za zastupanje overena kod notara ukoliko lično nosilac polj.gazdinstva ne učestvuje u javnom nadmetanju ,

- dokaz o uplati depozita –uplatnicu u visini od 30.000,00 dinara,

Podnosioci neblagovremene ili nepotpune prijave, ne mogu učestvovati u postupku javnog nadmetanja, i njihove prijave se odbacuju.

VI. Termin i mesto održavanja javnog nadmetanja:


Javno nadmetanje-licitacija za zauzeće javne površine  za prodaju lubenica sprovešće se dana 21.06. 2018. godine, (četvrtak) sa početkom u 12.00 časova u zgradi SO Apatin, ul. Srpskih vladara br. 29 u Apatinu, prvi sprat - ''Plava sala''.

Lice koje učestvuje u javnom nadmetanju svoj identitet dokazuje ličnom kartom , a ukoliko lično nosilac polj.gazdinstva ne učestvuje u javnom nadmetanju, uz ličnu kartu se prilaže punomoć za zastupanje overena kod notara.

Prijava za javno nadmetanje koja nije podneta na pisarnici opštinske uprave u roku naznačenom u objavljenom oglasu, koja nije potpuna i za koju uz prijavu  nije dostavljen dokaz o uplati depozita od 30.000,oo dinara  će se smatrati da nije ni podneta, odnosno podnosiocu prijave neće se dozvoliti učešće na javnoj licitaciji.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar otvorili su danas novi Dom zdravlja u Kuli,...

U subotu, 17. novembra, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boraviće u radnoj poseti opštini Kula. Kako je najavljeno u...

Povodom Dana opštine, lokalna samouprava u Kuli uputila je čestitku svojim sugrađanima, a koju vam prenosimo u celosti.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima primila je u zgradi Županije novoimenovanog ambasadora Nemačke Nj.E. Tomasa Šiba. Poželevši ambasadoru...

U organizaciji Pedagoškog fakulteta u Somboru, svečanom akademijom i premijernom predstavom u somborskom Narodnom pozorištu, obeležena je 15....

Srpska pravoslavna crkva slavi danas Đurđic, u znak sećanja na prenos moštiju svetog velikomučenika Georgija u novi hram. Svetog...