Konkurs za najbolju fotografiju na temu: Principi Crvenog krsta u svakodnevnom životu
03.05.2017.

Crveni krst Vojvodine je 9. marta raspisao Konkurs za najbolju fotografiju na temu: Principi Crvenog krsta u svakodnevnom životu. Cilj konkursa je da se javnost upozna sa principima Crvenog krsta i njihovim značenjem u svakodnevnom životu kao i da svi ljubitelji fotografije izraze svoju kreativnost, inovativnost u prepoznavanju principa Crvenog krsta u društvu koje ih okružuje i na taj način da se  podseti javnost i skrene pažnja  da humane vrednosti postoje, da ih trebamo negovati i širiti u našem društvu (pogotovo među mladima).

Takmičenje se odvijalo u dve kategorije:

- Učenici srednjih škola (uzrasta od 16-19 godina) u Vojvodini.
- Svi ljubitelji fotografije stariji od 19 godina, studenti Akademije umetnosti Novi Sad sa odseka - fotografija, članovi Foto kluba Vojvodine i Foto kino i video saveza Vojvodine.

Izbor najbolje fotografije izvršio je stručni žiri koji čine prof. Željko Škrbić, profesor na Akademiji umetnosti Novi Sad - odsek fotografija, Saša Avram, stručni saradnik Crvenog krsta Srbije, Anđela Papić, stručni saradnik Crvenog krsta Vojvodine i fotograf Aleksandar Radić direktor Digital studija Đenka u Novom Sadu, na osnovu sledećih kriterijuma:

- Fotografije su u skladu sa temom takmičenja
- Originalnost
- Umetnički kvalitet fotografije
- Mogućnost primene fotografije u promotivne svrhe unapređivanja svesti javnosti o humanim društvenim vrednostima.

U Crveni krst Vojvodine, pristigle su tri fotografije ispred organizacije Crvenog krsta Sombor, a fotografija Zorane Basta pod nazivom Osećaji osvojila je specijalnu nagradu (van kategorija) žirija u Konkursu.

Izložba radova i dodela nagrada održaće u Novom Sadu 8. maja u dvorcu Eđšeg.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar