Komunalni problemi muče meštane Bezdana

U okviru akcije Otvoreni dan gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović sa timom svojih saradnika, u prostorijama Mesne zajednice Bezdan,  primila je građane koji su želeli lično da iznesu svoje probleme, zahteve, predloge kao i nedoumice koje se odnose na svakodnevni život u Bezdanu.

Veliki broj meštana Mesne zajednice Bezdan odazvao se ovoj akciji. Većina pitanja se odnosila na komunalnu oblast, uglavnom na atmosfersku kanalizaciju, održavanje puteva, rasvete u pojedinim delovima mesne zajednice, problema napuštenih kuća, kao i problem pasa lutalica. Jedan od problema na koji su ukazali prisutni građani je i nedovoljan broj kontejnera u vikend naseljima kao i neredovan odvoz smeća.

Kako je najavila Golubović sledeće godine, od 15. aprila do 15. Oktobra,  redovno će se odvoziti otpad iz ovih naselja, a umesto Meseca čistoće svako mesto će imati kontejnere za kabasti otpad. Kada su u pitanju psi lutalice grad je krenuo u akciju popisivanja pasa i besplatnog čipovanja i sterilizacije, što će jedino dati rezultat na duži period.

Osim komunalnih problema jedno od bitnih pitanja za Bezdance je i Pozorište koje je privatizacijom pripalo preduzeću Matijević, kao i pitanje obnove fudbalskog kluba i terena.

Nakon razgovora sa sugrađanima, gradonačelnica je sa predstavnicima Saveta i zaposlenima u mesnoj zajednici obišla prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bezdana. 

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar