Kompanija „Magna Seating“ doniraće 20.000 zaštitnih maski opštini Odžaci
Kompanija „Magna Seating“ doniraće 20.000 zaštitnih maski za višekratnu upotrebu koje su sašili njeni zaposleni.
Danas su prilikom potpisivanja ugovora o donaciji, predstavnici kompanije uručili 10.000 zaštitnih maski Štabu za vanredne situacije opštine Odžaci.
Kompanija „Magna siting“, koja u Odžacima posluje od 2013. godine, bavi se izradom presvlaka za autosedišta, a u toku vanredne situacije u kojoj se nalazi naša zemlja, svoju proizvodnju je preusmerila na proizvodnju zaštitnih maski, kako bi doprineli borbi protiv korona virusa.
- Zadovoljstvo je pomoći lokalnoj zajednici u Odžacima. Danas smo uručili 10.000 zaštitnih maski, a sledeće nedelje još toliko komada. Maske su testirane i ispitane u skladu sa zakonskom regulativom Republike Srbije, medicinski testirane, dakle mogu da se koriste odmah i ne moraju da se peru pre prve upotrebe. U pitanju su higijenske maske koje su šivene od tekstila, nije hirurška maska, ali svakako predstavlja zaštitu svakoga od nas i može više puta da se koristi i da se pere - rekao je Pjerluiđi Đione, generalni direktor „Magne siting“ u Odžacima.
Predsednik privremenog organa opštine Odžaci i Štaba za vanredne situacije opštine Odžaci, Goran Nikolić, istakao je da je ovo značajna pomoć opštini Odžaci u borbi protiv Covid 19 virusa.
- Hiljadu komada zaštitnih maski ćemo donirati Domu zdravlja u Odžacima, a ostalo će biti podeljeno građanima opštine Odžaci preko sekretara mesnih zajednica. Za količinu koju dobijemo sledeće nedelje planirana je isto takva raspodela, a maske će građanima distribuirati naši volonteri.
Želim da se zahvalim našim građanima na društvenoj odgovornosti koju pokazuju svaki dan, čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih, kao i zdravlje svih nas – izjavio je Nikolić i zahvalio se na donaciji.
Kompanija Magna kao društveno odgovorna kompanija podržava mere Vlade Republike Srbije u borbi protiv virusa Covid 19 i u cilju toga je donirala Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 100.000 maski, dok će opštini Aleksinac gde otvara svoj drugi pogon donirati 10.000 maski.
Rukovodstvo kompanije „Magna siting“ je među prvima prihvatilo poziv Štaba za vanredne situacije da JKP „Usluga“ dezinfikuje objekte preduzeća radi sprečavanja korona virusa i zaštite zdravlja zaposlenih. Dezinfekcija poslovnog prostora i prostora oko kompanije rastvorom natrijum hipohlorita se vrši nekoliko puta nedeljno i to je ponuđeno svim privrednim subjektima na teritoriji opštine Odžaci.
Predstavnici kompanije „Magna siting“ i članovi Štaba za vanredne situacije opštine Odžaci su ocenili da su to sve jasni pokazatelji dobre saradnje lokalne zajednice i te kompanije.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Jelena Lopušina

05.07.2020 | 07:00
Magna je spasila Odžake sa otvaranjem radnih mesta. Sa ovom donacijom su pokazali još jednom pravi primer društveno odgovorne kompanije. Nadam se da će i druge kompanije slediti ovaj primer.
Postavi komentar