Kazne za Odžačane koji ne uništavaju ambroziju

Pomoćnik predsednika Opštine Odžaci Andrija Hajdu apelovao je na sve građane, a posebno poljoprivredne proizvođače, da  ispunjavaju zakonsku obavezu i uništavaju ambroziju, fizičkim i hemijskim putem, na svojim parcelama. Poljočuvarska služba će obilaziti i kontrolisati Odžake, ali i sva naseljena mesta, zajedno sa komunalnom inspekcijom.  

-Nesavesne građane će prvo opominjati, a ukoliko ništa ne budu preduzimali, biće naplaćivane i novčane kazne, na osnovu opštinske odluke, i to u visini od 50.000 do 500.000 za pravna lica, od 2.500 do 50.000 za odgovorna lica u pravnom licu, od 5.000 do 250.000 za preduzetnike, i od 2.500 do 50.000 dinara za fizička lica. Pored novčanih kazni, građani i preduzetnici će biti u obavezi da nadoknade i troškove komunalnih preduzeća koji će, ukoliko vlasnici  ili korisnici parcela neće, očistiti ambroziju – rekao je Hajdu
 
Hajdu je naglasio i da će lokalna samouprava angažovati komunalna preduzeća kako bi se očistile javne površine na teritoriji Opštine. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar