Karavan prijateljstva u Apatinu

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve zainteresovane da prisustvuju Karavanu prijateljstva koji će se održati u četvrtak, 19. juna, sa početkom u 17 sati u ulici Srpskih vladara u Apatinu.

Karavan se realizuje u okviru projekta Europe Equals Equality čiji je cilj povezivanje mladih iz pograničnih opština Srbije i Hrvatske kroz otvaranje dijaloga o problematičnim temama za oba društva. Učesnici projekta će imati priliku da razgovaraju sa građanima i predstavnicima lokalne samouprave, u želji da zajedno označe najvažnije probleme sa kojima se suočavaju manjine i pokušaju da doprinesu poboljšanju njihovog položaja.
Učesnici karavana krenuće iz Šida u Bačku Palanku, odakle stižu u Apatin da bi završili u Subotici. Drugi deo ovog karavana zakazan je za narednu nedelju i obići će gradove u Hrvatskoj, odnosno Pakrac, Slavonski Brod, Osijek i Vukovar.

Projekat Europe Equals Equality ima za cilj umrežavanje mladih ljudi iz pomenutih gradova, upoznavanje sa postojećim problemima u pomenutim lokalnim zajednicama, aktivno uključivanje u promovisanje evropskih vrednosti koje se ogledaju u odgovornom odnosu prema prošlosti, pozivanju na institucionalnu odgovornost, poštovanju ljudskih i manjinskih prava, kao i mogućnosti da mladi aktivno učestvuju u kreiranju održivih veza između Srbije i Hrvatske.

Inicijativa mladih za ljudska prava je regionalna mreža organizacija sa sedištima u Zagrebu, Sarajevu, Podgorici, Prištini i Beogradu. Kroz mrežu od više hiljada aktivista i aktivistkinja iz regiona bivše Jugoslavije radi se na promociji zaštite ljudskih prava, uspostavljanju novih veza među posleratnim generacijama i uključivanju mladih u proces tranzicione pravde.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar