Kampanja Život pred nama u Somboru

Ministarstvo zdravlja tokom novembra i decembra realizuje nacionalnu kampanju za borbu protiv raka dojke pod nazivom Život pred nama sa ciljem borbe protiv uznapredovalog raka dojke, metastatskog karcinoma dojke. Ideja je da se pacijentkinje lečene od raka dojke i opšta javnost bliže upoznaju sa ovom temom, preko medijskih objava.

Kampanja će se odvijati u 6 gradova, širom Srbije, a to su Beograd, Užice, Sombor, Vrnjačka Banja, Niš i Kragujevac. U ovim  gradovima održaće se tribine, domaćini su lokalna udruženja. Lečene žene i javnost će se upoznati sa trenutnim statistikama, rezultatima istraživanja i inovativnim terapijama u ovoj oblasti.

U Somboru će se tribina održati u ponedeljak 9. decembra, u 17 časova u Svečanoj sali Županije, a domaćin je Društvo za borbu protiv raka.

Ovom tribinom Društvo za borbu protiv raka u Somboru  završava obeležavanje 50 godina postojanja udruženja.

Agenda tribine u Somboru:
17:00-1720 Prim. dr Đerđi Šarić -Opšta bolnica Dr Radivoj Simonović Sombor: 50 godina Društva za borbu protiv raka
17:20-17:50 Prof. dr Lazar Popović -Institut za onkologiju Vojvodine: O uznapredovalom raku dojke i inovativnim lekovima
17:50- 18:10 Izabela Rašković i Monika Vuk-Društvo za borbu protiv raka Sombor: Psihološka podrška lečenima od raka u  Centru Zdravka 
18:10-18:30 Diskusija 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar