Kamp Zov prirode: Omogućite svom detetu nezaboravno iskustvo

Ekipa mladih ljudi, punih entuzijazma, energije, znanja i ljubavi, Udruženje građana ,,Eko tim Apatin’’ nekoliko godina unazad organizuje za decu petodnevni kamp u prirodi. Njihovi gosti su deca uzrasta od 5 do 16 godina iz svih krajeva Republike Srbije, a sada i šire. 

Kamp, kroz radionice, pruža deci znanje i veštine koje ne mogu naučiti u školama. To su oblasti vezane za prvu pomoć, čvorologiju, zaštitu životne sredine, paljenje logorske vatre i slično. Grupe su formirane po uzrastima, pa se tako mlađi učesnici kampa, između ostalog, susreću i sa obukama plivanja, vezivanjem pertli, gledanjem na sat, dok oni malo stariji uzrast ima organizovan veliki broj logičkih igrica, kao i predavanje na temu trgovine ljudima, negativnom uticaju alkohola, psihoaktivnih supstanci i drugo. 
 
 
- Naročitu pažnju skrećemo na orijentaciju u prirodi pomoću same prirode, sunca, zvezda, kompasa, jer ako prirodu pratimo kao vođu, nemoguće je izgubiti se. Takođe, u cilju približavanja dece prirodi, deci skrećemo pažnju na to kako nam priroda vraća za sve što mi radimo njoj, a šta nam priroda uskrati, niko ne može dati, kažu iz UG Eko tim.
 
Fizička aktivnost je stub svakog pojedinca, pa su sportske igre podeljene na ekipne i na team building takmičenja, a takođe, i na igre u otvorenom i zatvorenom prostoru. Pored tradicionalnih ,,uličnih’’ igara, na ovom kampu deca će se susresti sa davno zaboravljenim igrama, a koje povoljno utiču na motoričke sposobnosti deteta. Takođe, takve igre podstiču logička razmišljanja i timski duh. 
 
 
- Kruna koju deca nose sa sobom jeste svesnost o prihvatanju poraza, koja im je kroz savete i dobre primere istaknuta, jer šampioni igraju dok ne odigraju kako treba, ističu organizatori kampa. 
 
 
Pored sportskih i edukativnih segmenata, na Sportsko - edukativnom kampu ,,Zov prirode’’ postoji i rekreativni deo, a koji čine vožnja brodićem po Dunavu, pecanje, obilazak okolnih farmi i druženje sa domaćim životinjama, ispoljavanje kreativnosti, potraga za blagom. Zabava koja se stalno pominje je druženje kraj logorske vatre, večeri pokazivanja talenata, bioskop na otvorenom. 
 
 
Kamp traje od ponedeljka do petka sa grupama od po 30 učesnika. Mesta je još ostalo u šestoj smeni, a koja počinje 30. jula i završava se 03. avgusta.
 
Pružite svom detetu nezaboravan letnji raspust, prijavite ga na Sportsko – edukativni kamp ,,Zov prirode’’! To možete učiniti putem telefona: 065/21-24-272, e-mail adrese: [email protected] ili facebook stranice: www.facebook.com/kampzovprirode
 
Više o svemu ovome saznajte OVDE.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar