Kamp

Kamp "Zov prirode" uspešno je završila još jedna grupa. Uz roštilj i pesmu, učesnici su se pozdravili sa organizatorima. Ali, samo do sledeće godine. Komentari koje su roditelji ostavili na fejsbuk stranici ovog kampa sve govore.

 

U aktivnostima kampa do sada su učestvovala su deca iz Belegiša, Zaječara, Novog Sada, Sombora, Futoga i tako dalje. Volonteri, pedagozi, ekolozi i šest instruktora, koji su profesori fizičkog vaspitanja, omogućili su da program bude sadržajan, da se učesnici dobro zabave, ali i mnogo nauče.

Ovaj kamp nastao je kao deo diplomskog rada Nikole Orelja, predsednika udruženja "Eko tim", koje je i organizator kampa.

- Nisam želeo da sve ostane samo na diplomskom radu, već da sve to pretočimo i u praktičnu akciju. Već na startu sam naišao na veliku podršku Branka Koraća koji je svoju vikendicu i sav prostor oko nje stavio u službu moje ideje. I tako je počelo - rekao je Nikola za portal "Apatinska plovarica".

Deca su boravila u kući za odmor "Stari Dunav", čiji je vlasnik Branko Korać. Učili su kako da se snalaze u prirodi, spavali su u šatorima i takmičili se. Plovili su Dunavom, upoznavali se sa biljnim i životinjskim svetom, učestvovali u radionicama, ujutro se bavili gimnastikom, a uveče uživali uz logorsku vatru i gitaru.

 - Prva moja zamisao je bila da napravim kutak mira i opuštanja za svoju porodicu i prijatelje. Nikolinu ideju kampa sam rado prihvatio, i drago mi je što na ovaj način pomažem akciju koja dobija sve veće razmere. U planu za narednu godinu su već "mešovite" grupe gde će učešće uzeti deca zajedno sa roditeljima - najavio je u razgovoru za "Apatinsku plovaricu" Branko Korać.

Već u petak stiže nova grupa avanturista, a svi koji žele da se uključe u rad udruženja i kampa, mogu da dobiju informacije na fejsbuk stranici. 

(Foto: http://www.apatinskaplovarica.com/)

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS