Jovan Lakatoš u Sonti: Cela škola na predavanju

U dugoj i bogatoj istoriji sela i od izgradnje Doma kulture još se nije desilo da jedno stručno predavanje napuni veliku salu, i to u vreme kad vredne domaćice tek pristavljaju ručak - u pola deset ujutro. A, evo sad se i to desilo.

Zahvaljujući angažovanju zaposlenih u OŠ Ivan Goran Kovačić, stručno predavanje svetski  priznatog ornitologa Jovana Lakatoša o životinjskom svetu Bačkog Podunavlja pratilo je blizu 300 sonćanskih osnovaca, svi razredi od prvog do osmog.

Lakatoš je kroz svoje predavanje uspeo da zainteresuje  za ovu oblast decu koja su mu nakon odgledanih snimaka postavila bezbroj pitanja iz životinjskog i biljnog sveta.

Ovim predavanjem je zaokružen projekat "Sve ptice Apatina" koji je uz podršku SO Apatin organizovalo UG "Apatinska plovarica".

Kroz četiri predavanja (tri u Apatinu i jedno u Sonti) stručno izlaganje Jovana Lakatoša je ukupno videlo preko 700 osnovaca iz apatinske opštine.

Izvor: Apatinska plovarica
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar