Još jedno priznanje školi u Ruskom Krsturu

Nakon što je  u Briselu proglašena za školu ambasadora projekta STEM school label, krsturska Osnovna škola i gimnazija sa domom učenika Petro Kuzmjak dobila je specijalno priznanje za projekat Stem devojke od Tempus fondacija – Euroguidance centar.

Autori ovog projekta su profesorke krsturske škole Natalija Budinski, Bojana Miljanić, Tereza Katona i Kristina Sabadoš. Projekat promoviše aktivnosti maturanata srednje škole sa fokusom na devojke, kao i  zanimanja iz oblasti prirodnih predmeta i matematike. Tokom 2018/2019. godine organizovani su susreti sa profesionalcima čiji se poslovi oslanjaju na prirodne nauke, a takvi profesionalci, posebno devojke, su u deficitu čak i na globalnom nivou.

Priznanje im je uručeno na konferenciji Karijerno usmeravanje i savetovanje u Republici Srbiji i Evropi koja je održana u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar