Još jedno igralište za apatinske mališane

U Ulici Petra Kočića u Apatinu, uz muziku, animatore, sokiće i slatkiše, otvoreno je novo dečije igralište čiju izgradnju je finansirala Opština Apatin u saradnji sa Ministarstvom za demografsku politiku.

Zamenica predsednika Opštine Apatin Dubravka Korać najavila je izgradnju ovog dečijeg igrališta početkom septembra, istakavši da je to inicijativa roditelja dece iz ove ulice, koja su želela adekvatan prostor za igru.

-Zahvaljujući projektu iz mera populacione politike sa kojim smo aplicirali kod Ministarstva za demografsku politiku iskoristili smo priliku da napravimo još jedno dečije igralište. Uz sve to se i poklopila želja i inicijativa roditelja i dece koji žive u ovom kraju, da baš na ovoj lokaciji napravimo jedno moderno igralište za njih i da im priredimo jedno ovakvo druženje. Sa Kancelarijom za mlade organizovali smo ovo otvaranje. Okupilo se oko 30 dece koja žive ovde u okolini. Želja nam je da ovaj prostor zaživi. A kako čujem okupljaju se i mame koje razmenjuju iskustva i provode svoje slobodno vreme, što me raduje. U sklopu konkursa iz kog smo dobili sredstva ove godine, pored igrališta, završiće se i rekonstrukcija vrtića u Svilojevu, a pripremamo i projekat za Sontu, kako bi sva deca u Opštini Apatin imale jednake uslove u predškolskim ustanovama – rekla je Korać.

Jasmina Jarić, jedna od mama koja je inicirala da se igralište nađe na ovoj lokaciji, rekla je da su roditelji i deca iznenađeni i zahvalni na ekspeditivnosti, volji i želji da se napravi jedno ovako lepo igralište koje je mesto okupljanja ne samo dece, već i roditelja koji žive u ovom kraju.

-Udaljenost od saobraćaja, čini igralište veoma bezbednim, te se deca mogu nesmetano igrati. Njihovi osmesi govore sve- rekla je Jarić.

Na igralištu su postavljene klackalice, ljuljaške, njihalice i penjalice, a na površini za igru postavljena je i mekana tartan podloga koja omogućava bezbednu igru mališana.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar