JKP ,,Vodokanal'' obeležava Dan preduzeća

17. januar JKP ,,Vodokanal'' Sombor obeležava kao Dan preduzeća. Prema rečima Jasmine Bobić, direktorke Vodokanala, ovaj dan svake godine obeleže skromnom svečanošću, a to bude i idealna prilika da sumiraju rezultate svog rada.


- Prethodna godina je bila izuzetno dobra za nas. Uradili smo puno značajnih stvari. Ono što mi se posebno dopada je taj polet i energija svih nas, da želimo da idemo napred i da se nismo uljuljkali u svakodnevnim poslovima, koji se podrazumevaju. Ne treba zaboraviti da naša fabrika vode i uređaj za prečišćavanje otpadnih voda rade 24 sata dnevno, 365 dana u godini. To je kontinuiran rad i mnogo truda treba da se uloži da ta postrojenja rade dobro i da se ne mora čekati na havariju, već se sve unapred servisira, popravlja i održava. Ipak, nije dovoljno da se preduzeće bavi samo time. Treba da unapređujemo svoj rad, širimo mrežu i stignemo do svih potrošača. istakla je Bobić.


Jasmina Bobić je na poslednjoj sednici Skupštine grada Sombora većinom glasova odbornika  imenovana na mesto direktora JKP ,,Vodokanal''. Ovaj dipl. inženjer arhitekture  to smatra ličnim uspehom i nada se da će opravdati poverenje koje joj je ukazano.


- U protekloj godini smo dobro radili, a nadam se i značajnim poslovnim uspesima u naredne četiri godine. Vodokanal je ozbiljno preduzeće koje postoji dugi niz godina. Planovi u narednom periodu su veliki i očekujem da zamah koji smo sad uhvatili neće stati. Želja nam je da dospemo do svih potrošača na teritoriji grada Sombora, da snabdemo sve potrošače kvalitetnom pijaćom vodom. U pitanju je krupan zalogaj na kom se radi godinama i koji je kontinuiran. Mišljenja sam da smo i u toku prošle godine puno toga uradili, a u narednom periodu to će biti fokus našeg rada. Uz sve to, ne smemo dozvoliti nikakva odskakanja od onog što smo do sada postigli, a tiče se kvaliteta vode i prečišćavanja otpadnih voda na teritoriji grada Sombora, rekla je Bobić.


U razgovoru sa Jasminom Bobić saznali smo da je jedan od značajnih projekata Vodokanala tokom 2017. godine priključenje naseljenog mesta Kljajićevo na sistem vodosnabdevanja sa fabrike Jaroš. Takođe, puštena je u rad i rekonstruisana fabrika vode u Jarošu, gde je dobijeno potrebnih 400 litara u sekundi.


- U ranijem periodu je priključeno naseljeno mesto Čonoplja, a u toku prošle godine su i obezbeđena sredstva za izgradnju buster stanice u Miletiću. Ovo je veoma značajno jer ćemo izgradnjom te stanice omogućiti puštanje vode iz Sombora u Miletić sa fabrike Jaroš. Time stvaramo mogućnost za izradu daljih krakova, prema Stanišiću i prema Aleksi Šantiću, rekla je između ostalog Bobićeva.


Direktorka Vodokanala ističe da je potrebno napraviti buster stanicu i u Staparu, a za šta je već napravljen projekat, sa kojim će se konkurisati ove godine.


- Sve smo bliži krajnjem cilju, a to je da sva naseljena mesta na teritoriji grada Sombora snabdemo kvalitetnom vodom sa izvorišta Jaroš, rekla je Bobić i dodala da JKP ,,Vodokanal'' ima i sistem za prečišćavanje otpadnih voda, a koji nažalost funkcioniše samo na teritoriji grada. Prošle godine smo dobili sredstva na IPA projektu, a vrednost tog projekta iznosi pola miliona evra. Od tih sredstava ćemo napraviti generator koji će višak biogasa koji se stvara u procesu prečišćavanja otpadnih voda koristiti za proizvodnju električne energije. To je značajan pomak u radu ovog postrojenja. Zahvaljujući tome, napravićemo značajne uštede na nivou našeg preduzeća, a plan nam je da tu ne stanemo, već da taj proces prečišćavanja osavremenimo, rekla je Jasmina.


Odvođenje voda u naseljenim mestima takođe je jedan od planova ovog preduzeća. Trude se da uvek budu korak ispred, u smislu već pripremljenih projekata i projektne dokumentacije, jer se to u praksi pokazalo izuzetno dobrim.


Kompletan intervju sa Jasminom Bobić, direktorom JKP ,,Vodokanal'' Sombor možete pogledati u video prilogu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar