JKP „Prostor“ izdradio Nacrt izmena i dopuna plana generalne regulacije u Svetozar Miletiću
Za potrebe Grada Sombora, Odeljenja za prostorno planiranje, urbanizam i građevinarstvo kao naručioca, JKP „Prostor“ Sombor izradio je Nacrt izmena i dopuna plana generalne regulacije naseljenog mesta Svetozar Miletić.
 
U skladu sa novom interaktivnom koncepcijom koju JKP „Prostor“ praktikuje, žitelji naseljenih mesta su aktivno uključeni u proces planiranja i izrade planskih dokumenata, između ostalog i kroz organizovanje javnih prezentacija planova. Do sada su priliku da izraze probleme i potrebe za koje smatraju da su relevantni za izradu plana imali meštani naseljenih mesta Riđica, Stapar i Doroslovo. U četvrtak, 25. januara u prostorijama MZ “Svetozar Miletić”, organizovana je Javna prezentacija Izmena i dopuna plana generalne regulacije naseljenog mesta Svetozar Miletić.
 
U uvodnom obraćanju direktor Goran Nonković je istakao da je jedan od osnovnih strateških prioriteta ekonomska i socijalna obnova sela. Razvojne šanse se ogledaju u intenziviranju poljoprivredne proizvodnje, aktiviranju turističkog potencijala i izgradnji i modernizaciji svih vidova infrastrukture. Zaključio je da je potrebno da se zajedničkim snagama dođe do najboljeg planskog rešenja uvažavajući u najvećoj mogućoj meri potrebe i interese stanovnika Svetozara Miletića.
 
Nakon toga su članovi stručnog tima JKP „Prostor'' iz Sektora za prostorno planiranje i projektovanje prisutnima detaljno obrazložili plansko rešenje i odgovorili na sva postavljena pitanja.
 

Građani Svetozara Miletića će imati priliku da još jednom pre usvajanja Plana na Skupštini na javnom uvidu, o kom će biti blagovremeno obavešteni, provere koliko su njihovi zahtevi ispoštovani i ponovo iznesu svoje primedbe. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar