JKP Naš dom bogatije za novo vozilo, auto smećar vredan 12 miliona dinara

Vozni park Javno komunalnog preduzeća “Naš Dom” iz Apatina bogatiji je za novi specijalizovani kamion za odnošenje otpada. U pitanju je auto smećar vredan 12 miiliona dinara, čije je ključeve Nedeljku Bračiki, vd direktora ovog preduzeća, simbolično uručio predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić.


Škrbić je najavio da će do kraja godine bite nabavljen još jedan ovakav kamion, kao i kamionska korpa za sečenja i orezivanje drveća. 


- Malo je bio duži period nabavke zbog komplikovanosti i specifičnosti samog kamiona, ali uspeli smo da izdvojimo sredstva, zajedno sa Javno komunalnim preduzećem, a čiji smo osnivač. Moram da naglasim da je komunalno preduzeće u svakom gradu ogledalo Opštinske uprave. Ono što smo se dogovorili pre godinu dana kada smo došli u opštinu, da poboljšamo uslove rada komunalnog preduzeća u Apatinu, sada i realizujemo. Rezultat toga jeste ova kupovina smećara, a ono što opština planira to je i kupovina radne korpe koja bi uskoro trebala da stigne u JKP “Naš Dom”. Takođe, u planu nam je i nabavka još jednog smećara tokom godine, a sve ovo je neophodno zbog povećanog obima posla koji obavljaju radnici ovog preduzeća, rekao je Škrbić i dodao da je ovo prva kupovina novog vozila u JKP-u ,,Naš dom'' nakon 20 godina.


- Dugo sam u opštini i, koliko je meni poznato, mislim da novi smećar nije kupljen bar 20 godina, niti je bilo bilo kakvih drugih većih investicija u tom periodu, istakao je predsednik opštine.


Nedeljko Bračika, vd direktora JKP ,,Naš dom'' za 025info je rekao nešto više o samom vozilu.


- U pitanju je savremen, izuzetno kvalitetan kamion prizvođača DAF, a nadgradnju je izvršilo preduzeće Resor iz Gadžinog Hana. Vozilo košta gotovo 12 miliona dinara sa PDV-om i isporučeno je pre 3 dana. Tablice su takođe stigle i već od sutra ovaj kamion može da se stavi u funkciju. Sa njim dobijamo novi kvalitet rada i kvalitet usluge, jer ovo vozilo iza sebe ne prosipa otpad na šta je bilo dosta primedbi u prethodnom periodu. Kao što je predsednik rekao, javna nabavka za korpu je završena i očekujemo da će i ona stići za realativno kratko vreme, za jednu do dve sedmice. Pored ovih investicija, ulagaćemo novac i u održavanje postojećih sistema i mehanizacije, rekao je Bračika.


Pored predsednika opštine i Nedeljka Bračike, simboličnoj predaji ključeva prisustvovali su i predsednica SO Apatin, Nika Petrović, kao i načelnik Opštinske uprave, Nedeljko Vučenović.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar