JKP Naš dom Apatin nastavlja sa modernizacijom voznog parka

Javno komunalno preduzeće Naš Dom iz Apatina kupilo je novi multifunkconalni kamion, vredan 8 miliona dinara. Prema rečima direktora Nebojše Smiljanića reč je o kamionu kiperu sa svim potrebnim dodacima za obavljanje više delatnosti u komunalnom preduzeću, a preduzeće je, kako kaže Smiljanić, racionalnom finansijskom politikom i štednjom uspelo da obezbedi sredstva za kupovinu ovog kamiona.

Novi kamion je, kako je pojasnio, marke DAF, jedan od najmodernijih koji se trenutno može naći na tržištu.

-Šasija kamiona je Dafova, a nadogradnja Atrikod Kruševac. Ukupna masa vozila je 19 tona, a zapremina kiper sanduka 8 kubnih metara. Kamion poseduje dodatnu opremu za zimsku službu, montažni plug za montiranje ralice za čišćenje snega, priključak za vučni rasipač soli koji će se koristiti u okviru zimske službe i sanduk koji je posebno modifikovan za utovaranje soli u vučni rasipač. Vozilo poseduje i montiranu ceradu koja će nam koristiti kod prevoza svog kabastog i sitnog otpada, kako bi mogli obavljati i druge poslove u okviru komunalnog preduzeća - rekao je Smiljanić.

Obnova mehanizacije u JKP Naš dom je, kako je rekao predsednik Opštine Apatin Milan Škrbić koji je prisustvovao prezentaciji novog vozila, bila neophodna. Opština Apatin će, kako je obećao Škrbić, učiniti sve da ovo preduzeće potpuno obnovi vozni park.

-Zatekli smo jako loš i star vozni park koji nije vredelo više popravljati jer su popravke preskupe. Za protekle tri godine ovo je osmo vozilo koje je JKP kupilo i to je potvrda da smo ostvarili ono što smo obećali. Mi se zaista trudimo da ograničenim sredstvima, na vreme, uredno i kvalitetno ispunimo sve ono što je obaveza opštine i JKP-a prema građanima - rekao je Škrbić.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar