JKP “Energana” smanjila cenu daljinskog grejanja

JKP “Energana” iz Sombora od nedavno je snizila cene svojih usluga, zahvaljujući dobrom praćenju svetskog tržišta, odnosno cene nafte I gasa koji utiču na konačnu cenu grejanja. Po rečima direktora JKP “Energana” Aleksandra Čorka, somborska toplana je jedna od retkih koja se još od 2015.

Godine pridržava metodologije formiranja cene daljinskog grejanja, koju je donela Vlada Republike Srbije:”Mi smo jedna od retkih toplana koja se pridržavala te metodologije I od 2015. mi tako I formiramo cenu. Kada se stvori razlika cene gasa preko 5 posto, mi imamo razloga da spustimo cenu grejanja. Cena gasa se formira prema ceni nafte i kursu dolara. Cena nafte je pala, kurs dolara je pao i stvorila se mogućnost da se snizi cena grejanja”, rekao je Čorak.

On dodaje da je cena varijabilnog dela pala, dok cena fiksnog dela ostaje ista:”To je zato što smo cenu formirali u novembru mesecu, sada je januar mesec, rast cena na malo I inflacija nisu se toliko drastično promenili da bi se menjala cena”. Ono što u velikoj meri otežava rad ovog preduzeća jeste naplata, pošto su dugovanja građana I privrede veoma velika te je direktor Čorak apelovao na građane da svoje obaveze izmiruju redovno kako bi olakšali rad JKP “Energana” iz Sombora.  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS