Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica u Kuli

Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica pri kupovini 15 seoskih kuća sa okućnicom i dodelu paketa pomoći, u okviru Regionalnog stambenog programa biće, kako kažu u Opštini Kula, objavljen 9. marta.

Javni poziv će biti namenjen izbeglicama i bivšim izbeglicama koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe. Reč je o izbeglicama koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i ugroženim izbeglicama u privatnom smeštaju i bivšim nosiocima stanarskog prava, a koje su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti.

Javni poziv će biti na oglasnim tablama Opštine Kula i mesnih kancelarija u drugim naseljenim mestima Opštine Kula i na internet prezentacijama Opštine Kula i Komesarijata za izbeglice i migracije.

Pomoć je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno boravište/prebivalište na teritoriji Opštine Kula kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom u maskimalnom iznosu do 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti i dodelu paketa pomoći (građevinski materijal i oprema u cilju poboljšanja uslova života) u maksimalnom iznosu do 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, po porodičnom domaćinstvu.

Javni poziv traje od 9. marta do 23. aprila. Sve informacije u vezi ovog poziva zainteresovani mogu dobiti putem telefona:025-751-149 ili kod poverenika za izbeglice i migracije u Opštinskoj upravi Kula, kancelarija br. 3.

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar