Javne tribina u Opštini Apatin o učešću građana u odlučivanju o trošenju budžetskih sredstava
Opština Apatin učestvuje u Programu Opštinski ekonomski razvoj u Srbiji faza 2. –Reforma poreza na imovinu koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC)  u saradnji sa Ministatstvom državne uprave i lokalne samouprave i  Ministarstva finansija, a sprovodi HELVETAS SRB.  
 
U sklopu aktivnosti koje lokalna samouprava sprovodi kako bi konsultovala i uključila građane u proces donošenja odluka, biće održane javne tribine na kojima će građanima biti predstavljen plan i aktivnosti.  
 
Održavanjem tribine žele se podstaći građani, udruženja građana i druge organizacije, da se aktivno uključe u odlučivanje o trošenju budžetskih sredstava ostvarenih naplatom poreza na imovinu, kao prihoda koji se u celini koristi u lokalnoj samoupravi.  
 
Učesnici tribine biće informisani i o aktivnostima koje će Radna grupa preduzeti na realizaciji Akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu u Opštini Apatin u periodu 2019 – 2023. godina, kao i okvirnom kalendaru dešavanja u sklopu sprovođenja svih aktivnosti. Građani će imati mogućnost da iskažu svoje mišljenje i ocene Akcioni plan tokom javne diskusije i konsultacija.  
 
Biće održano ukupno šest tribina, od kojih tri sutra, 6. septembra, a tri u ponedeljak, 9. septembra.  
 
Petak, 6. septembar  
 
MZ Sonta-Prostorije Mesne zajednice u 10 časova  
 
MZ Svilojevo-Prostorije Mesne zajednice u 11:30 časova  
 
MZ Prigrevica-Prostorije Spomen biblioteke u 18 časova  
MZ Romsko naselje-Prostorije Doma kulture u 12 časova  
 
MZ Apatin-Prostorije Mesne zajednice u 17 časova  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar