Javne rasprave o lokalnom budžetu u Somboru

Projekat za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Grad Sombor od 4. do 15. novembra organizuju javne rasprave o budžetu Grada za narednu godinu. Građani će imati priliku da kroz direktan kontakt sa predstavnicima Gradske uprave iznesu svoje viđenje prioritetnih projekata.

Somborski srednjoškolci izjasniće se o tome šta je najpotrebnije unaprediti u njihovim školama, a što može biti finansirano iz lokalnog budžeta. Nabavka sportske i kompjuterske opreme, pribora za praktičnu nastavu ili sređivanje dvorišta samo su neki od predloga koji će se naći na glasačkim listićima. Glasanje, koje će se održati u pet somborskih srednjih škola, planirano je za 7. novembar, a predloge koji će se naći na glasačkom listiću prethodno su prikupili predstavnici Učeničkih parlamenta. Predlozi sa najviše glasova biće prosleđeni Gradskoj upravi na razmatranje i uključivanje u budžet za narednu godinu.

Javne rasprave o budžetu za 2020. godinu u mesnim zajednicama i srednjim školama sprovode se prema Akcionom planu razvijenom u partnerstvu USAID-a i Grada Sombora u prvoj polovini 2019. 

Javne rasprave u mesnim zajednicama održavaju se

-utorak, 5.  novembar, 12 časova, u Velikoj sali Županije za sve gradske mesne zajednice i zainteresovane građane

-sreda, 6. novembar, u 12 časova, u MZ Bezdan za mesne zajednice Bezdan, Bački Breg, Kolut i Bački Monoštor

-četvrtak, 7. novembar, u 12 časova, u MZ Kljajićevo za mesne zajednice Kljajićevo, Čonoplja i Telečka 

-utorak, 12. novembar, u 12 časova, u MZ Stanišić za mesne zajednice Aleksa Šantić, Stanišić, Miletić i Riđica 
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar