Javna rasprava na temu Programski sadržaji i jezik i pismo na javnom medijskom servisu RTS-a

U petak 7. decembra u Somboru, u velikoj sali Županije, Trg Cara Uroša 1, održaće se javna debata na temu ovogodišnje javne rasprave o programskim sadržajima RTS-a u vremenu od 12.30 do 16  časova.

Tema ovogodišnje rasprave je: Jezik i pismo na Javnom medijskom servisu Radio-televizija Srbije i programski sadržaji RTS-a.
 
Građani, udruženja, vladine i nevladine organizacije, ustanove, državni organi i institucije zainteresovani za programski sadržaj RTS-a kao javnog medijskog servisa dobrodošli su da učestvuju u raspravi. Pohvale, primedbe, predlozi, sugestije i komentari mogu se dostaviti i elektronskim putem: [email protected] odnosno poštom na adresu Programski savet RTS, Takovska 10, Beograd.
 
Cilj ove rasprave je da – imajući na umu pre svega komunikacionu funkciju govora i pisma u našoj multikulturnoj i višejezičnoj zajednici – afirmiše načela jezičke politike javnog medijskog servisa, da analizira domete njenog praktičnog ostvarivanja i ukaže na puteve i sredstva kojima se ona može očuvati i dodatno unaprediti.
 
Posle analize sugestija, predloga i primedba učesnika u javnoj raspravi, Programski savet RTS dostaviće generalnom direktoru i Upravnom odboru izveštaj i preporuke za unapređenje programskog sadržaja izražene tokom javne rasprave i sve to objaviti na sajtu RTS 
                                                                   
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar