Izvode se radovi na sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji putne mreže u naselju Rančevo

JKP „Prostor“ Sombor kao upravljač puta na teritoriji Grada sombora i u slopu svojih prioritetnih planova, trenutno izvodi radove na sanaciji, rekontstukciji i izgradnji skoro kompletne putne mreže u salaškom naselju Rančevo.

Direktor Goran Nonković ističe da je ove godine na opštinskom putu Sombor-Bilić-Rančevo izvršena popravka bankina dopunom tucanika u širini od 1m sa obe strane kolovoza, kao i da su izvršeni radovi na sanaciji udarnih rupa na samoj kolovoznoj konstrukciji.

Trenutno se u Rančevu izvode radovi na asfaltiranju ulica ukupne dužine od oko 1.800m. (prethodno različitih nivoa završne obrade) kao i sanacija najoštećenijih delova kolovoza prema Gradskoj deponiji. Poseban osvrt je na asfaltiranju ulice Žarka Zrenjanina ukupne dužine od oko 720m. Naime, ova ulica bi se sanirala primenom nove metode sa najsavremenijim mašinama (koriste postojeći materijal, drobe ga i uz dodavanje cementa prave cementnu stabilizaciju) preko koje se u kasnijoj fazi nanosi novi sloj asfalta.

Preduzeće „Jugokop“ Šabac izvodiće prezentaciju ove najsavremenije metode tzv. cementne stabilizacije čiji je glavni efekat ušteda finansijskih sredstava i do 40%, uz pojačanu nosivost kolovozne konstrukcije. Prezentacija je zakazana za 20.06.2018.god. u 12 časova, a očekuje se prisustvo predstavnika Grada Sombora i opština Kula, Apatin, Odžaci. 

Nije nevažno napomenuti da će predviđena vrednost radova iznositi oko 1.600.000,oo dinara, i da će od toga, iznos od 1.000.000,oo dinara predstavljati svojevrsnu donaciju pomenute kompanije Gradu Somboru.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar