Izgradnja puta Motel-Vagoni odložena zbog greške u projektu
Put Motel-Vagoni koji je ovih dana po projektu trebao biti završen, još nije ni počeo da se gradi. Pomoćnik predsednika Opštine Apatin za investicije Jevto Milojević na konferenciji za medije govorio je o tome koji su razlozi za to i kada se planira početak radova.    
 
-Krivac za trenutno stanje i odlaganje radova je projektant koji je uradio projekat 2017. godine. Projekat je tada urađen sa lošom geodezijom, lošim snimljenim tačkama, visina je pogrešena za preko 60 centimetara. Ništa se o tome nije znalo dok se ove godine nije raspisala javna nabavka za izgradnju tog puta, dok nismo počeli da kolčimo i dok izvođač radova nije video da mu se tačke ne slažu. Ono što smo tada preduzeli, jeste da se uradi nova geodezija, koja je urađena o trošku projektanta koji je napravio grešku u projektu, te da na osnovu te nove geodezije koja je završena pre tri dana, tačnije u ponedeljak, predamo istu projektantskoj kući koja sad treba da uradi projekat po njoj. Očekujem da će projekat biti urađen u narednih sedam do deset dana, te da bi nakon toga mogli započeti i radovi – rekao je Milojević.  
 
Vrednost projekta je 81 milion dinara sa pdv-om, od čega Opština Apatin učestvuje sa 52,5 miliona dinara, a Ministarstvo privrede 28,5 miliona dinara. Milojević je na kraju zamolio građane za malo strpljenja i izrazio nadu da će put biti završen do kraja oktobra.   
 
 

   


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar