Interkulturalno pozorište: Održane prve radionice

Proteklog vikenda održan je prvi modul treninga u okviru projekta „Interkulturalno pozorište ruralne Bačke“ koji realizuje Centar za kulturu i obrazovanje Sonta.

16 mladih iz Zapadnobačkog okruga okupilo se u Somboru od 28. do 30. septembra gde su učestvovali u radionicama o interkulturalnosti sa stručnjacima iz ove oblasti.
 
Mladi su imali prilike da nauče nove pojmove, preispitaju svoje stavove i vrednosti i predstave lokalne zajednice i naseljena mesta iz kojih dolaze.
 
Za dve nedelje istih 16 učesnika će se okupiti na istom mestu na drugom delu treninga, kada će učiti o pozorišnim tehnikama i raditi glumačke improvizacije, a sve sa ciljem da kreiraju pozorišne performanse koje će nakon toga igrati u svojim naseljenim mestima širom Bačke.
 
Projekat „Interkulturalno pozorište ruralne Bačke“ realizuje Centar za kulturu i obrazovanje Sonta uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar