In memoriam: Preminuo Zoran Lukić, urednik radio Odžaka

Zoran Lukić, direktor, glavni i odgovorni urednik Informativnog centra Odžaci, naš kolega novinar, preminuo je iznenada u 52. godini života. Sahrana će biti održana danas, 26. oktobra, u 14 sati na Gradskom groblju u Odžacima. 

Na portalu kuće u kojoj je radio stoji sledeće: 
 
,,Sa neizmernim bolom i tugom obaveštavamo javnost da nas je iznenada u 52. godini života zauvek napustio naš dragi direktor, glavni i odgovorni urednik i kolega novinar Zoran Lukić. 

Plemenito srce našeg direktora prestalo je da kuca oko 19 sati u beogradskom Urgentnom centru, nakon višenedeljnog iščekivanja operacije kuka, najpre u somborskoj bolnici, potom u bolnici na Banjici.

Zoran Lukić je rođen 9. marta 1967. godine u Kosovskoj Mitrovici. Osnovnu školu je završio u Odžacima, a srednju Elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nakon toga je diplomirao na Megatrend univerzitetu.

U svet medija zakoračio je krajem 90-tih i početkom 2000. godine kao jedan od osnivača prve privatne radio stanice u opštini Odžaci – Blue radija, gde se neko vreme nalazio na mestu direktora marketinga.

Uvek pun novih ideja i inovacija, u želji da pisana reč i dobra fotografija ostave večni trag o svim dešavanjima u sredini u kojoj je živeo, 2005. godine postaje jedan od osnivača i direktor Naših novina, prvog privatnog štampanog glasila u odžačkoj opštini.

U periodu od 2008. do 2010. godine u dva navrata biva postavljen za direktora Informativnog centra Odžaci, a potom 2014. dolazi na čelo ovog javnog preduzeća kao direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Odžaka. Na tom mestu ostaje i nakon privatizacije državnih medija 2015. godine, sve do smrti.

Pamtićemo ga kao vrsnog menadžera i novinara, patriotu, iskrenog prijatelja i dobrog roditelja, čoveka neverovatne energije, optimizma i vedrog duha.

Iza sebe je ostavio suprugu Nadicu, petnaestogodišnju ćerku Lanu i desetogodišnjeg sina Matiju.

Zoran Lukić biće sahranjen na Gradskom groblju u Odžacima.''
 
Izvor i foto: ico.rs 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar