In memoriam: dr Živorad Smiljanić

Odbornik Skupštine opštine Apatin, kao i bivši predsednih opštine, Živorad Smiljanić, preminuo je u 76.-oj godini života.

U svojoj bogatoj političkoj karijeri ostavio je neizbrisiv trag. 
 
Osnovnu školu je završio u Apatinu, gimnaziju u Somboru, a Medicinski fakultet u Zagrebu. Specijalizirao je ginekologiju u Beogradu.
 
Na čelu Doma zdrvalja u Apatinu bio je tri decenije.
 
Kao dugogodišnji član Socijalističke partije Srbije, biran je više puta za člana Izvršnog i Glavnog odbora, a u nekoliko navrata bio je predsednik Opštinskog odbora i Okružnog odbora SPS-a u Apatinu, kao i u Zapadnobačkom upravnom okrugu.
 
Od 1996. do 2000. godine nalazio se na čelu Skupštine AP Vojvodine, kao njen predsednik. U četiri mandata bio je poslanik u Skupštini AP Vojvodine, a u jednom mandatu savezni poslanik i u jednom mandatu narodni poslanik u Skupštini Srbije. Nekoliko puta biran je za predsednika opštine Apatin. 
 
Iza sebe je ostavio suprugu Nevenku, dve ćerke i petoro unučadi.
 
Sahrana će biti obavljena u  nedelju 16, decembra, od 14 sati, na Gradskom groblju u Apatinu.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar