Implentacija Dunavske strategije u Beču
30.11.-0001.

U Beču je 22. i 23. marta 2012 godine održan prvi dunavski finansijski dijalog (1st Danube Financing Dialogue in Vienna) koji je imao za cilj prezentaciju projekata važnih za razvoj dunavskog regiona, a koji su prepoznati od strene relevantnih evropskih institucija kao projekti važni za implementaciju Dunavske strategije. Dunavska startegija je zajednička inicijativa Evropske Komisije i država dunavskog regiona.
Kao rezultat aktivnog zanimanja i aktivnog učešća predsednika opštine Apatin Dr Živorada Smiljanića na svim važnijim konferencijama koje su predhodile donošenju Strategije za dunavski region, kao i projektnim aktivnostima na planu lokalnog ekonomskog razvoja opštine, poziv za ovaj skup dobio je i zajednički projekat Opštine Apatin i Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije “HRAST” a koji se tiče zajedničkog pristupa u razvoju luka Apatin i Vukovar te pripadajućih logističkih centara.
Predstavnici projektnog tima opštine Apatin imali su priliku porazgovarati i, prisutnim finansijskim institucijama na konferenciji, predstaviti svoj projekat razvoja  izgradnje luke Apatin i logističkog centra na Dunavu kao komplementarne luke luci Vukovar.
Na konferenciji je takođe predstavljen i tekući projekat iz oblasti ruralnog turizma “Tradicija za budućnost- ruralni turizam bez granica”, finansiran od strane EU koji sprovodi Opština Apatin sa partnerima iz prekograničnog područja sa Hrvatskom, kao i planirani projekti iz oblasti poljoprivrede u dunavskom regionu u koji su uključeni Poljoprivredna stručna služba iz Sombora i Klaster Somborski Salaši, projekat razvoja turističkih destinacija u selima Vojvodine “Bogatstvo različitosti” u koji su uključeni Zavod za kulturu Vojvodine, dunavski turistički “Klaster  ISTAR 21” i televizija Vojvodine.
Prezentaciju projekata pripremila je i na konferenciji predstavila konsultantska kuća Tara International Consulting iz Novog Sada i menadžment tim projekta “Tradicija za budućnost- ruralni turizam bez granica” Opštine Apatin kao i predstavnici dunavskog turističkog Klastera “ISTAR 21”.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar