lokacija: Odžaci
objavljeno: 06.08.2018.

Ilindanski dečiji program oduševio gračačku publiku

Društvo

Povodom “Ilindanskih svečanosti 2018″, u petak, 3. avgusta, u Bačkom Gračacu je održan zanimljiv kolažni dečiji program koji je uspešno realizovan u sali Doma omladine u režiji nastavnica Vanje Jovanović i Jelene Obradović. Najmlađi Gračani, njihovi roditelji i drugi posetioci su imali priliku da više od sat vremena uživaju u veselim maskama, skečevima i nastupu plesne grupe. 

Da dečija mašta može svašta, pokazalo je preko 40 učesnika maskenbala, koji su se svojski potrudili da predstave kreativne maske i da na pozornici stvore predivnu šarenu sliku likova iz dečijih priča, crtanih filmova i svakodnevnog života.
 
Organizovano je i žiriranje najoriginalnijih maski, pa je tako prvo mesto pripalo Željani Dondur iz Ratkova, drugo Maši Ličina iz B. Gračaca, a treće Miji Mrkalj, takođe iz Bačkog Gračaca.
 
Veoma zapažen nastup su imale i učenice osnovne škole koje su izvele moderne plesove i vokalni solista Ljiljana Milanović, dok je talentovani Marjan Brkljač imitacijom lika Zlatane iz popularne TV serije “Selo gori, a baba se češlja”, publiku nasmejao do suza.
 
Dečiju manifestaciju je podržao veliki broj sponzora, zahvaljući kojima su obezbeđene nagrade za sve učesnike maskenbala, kao i posluženje i sokovi za svu decu.

Izvor i foto: ico.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U bogatoj i dinamičnoj srpsko-nemačkoj priči koja sa prekidima traje vekovima, a nastavljena je pre nekoliko godina, posebno...

Treću godinu za redom, najuspešniji đaci apatinske opštine, kao nagradu za ostvaren uspeh i uložen trud tokom srednjoškolskog...

Proslavu nacionalnog praznika mađarske zajednice, Svetog Stefana, u Somboru je organizovala Asocijacija za razvoj Zapadnobačkog okruga „Podunavlje“. Sveti...

Na imanju Kazneno-popravnog zavoda u Somboru održana je 23. Likovna kolonija „Elan“. Za tri dana, od 17. do...

U prilog činjenici da opština Apatin brine o svim segmentima društva, pa tako i o kulturi, govori novo...

U organizaciji UG ,,Moj Apatin'' održana je škola kanua i ekologije za prvu grupu polaznika koji su se...