II Biciklistički festival u Apatinu

Pozivamo vas da nam se pridružite na biciklističkom događaju „II Biciklisti čki festival u Apatinu“ , u sklopu Međunarodnog biciklističkog festivala (avgust-oktobar 2020.), u Apatinu (parking stadiona OFK Mladost, 10. oktobar 2020. god.) s početkom u 10,00 časova.

 

Svi zainteresovani se mogu prijaviti u Turističkoj organizaciji Apatin, na adresi Petefi Šandora 2a, svakog radnog dana od 08:00h – 14:00h, ili putem zvanične Fejsbuk stranice Turističke organizacije Apatin, ili na telefon 025/772-555, zaključno sa četvrtkom 08. oktobrom.

 

Na mestu polaska (parking stadiona OFK Mladost), obavezna je akreditacija svih učesnika (uz obavezu poštovanja epidemioloških mera od 1,5 m rastojanja i nošenja zaštitne maske). Festival počinje vožnjom nasipom, pored plaže „Plava ruža“ pa sve do „Kupusinske čarde“ („Pčela“ čarda) gde su biciklistima obezbeđeni ručak uz jedno bezalkoholno piće, simbolčni pokloni i zabavni program.

 

Međunarodni biciklistički festival Evropski Amazon održava se od avgusta do oktobra na području prvog 5-državnog UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, kroz jedanaest biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

S ukupnom površinom od oko 930.000 hektara i dužinom od 700 kilometara, zajednička priroda i divljina uz reke Muru, Dravu i Dunav postaće najveće evropsko zaštićeno rečno područje.

Pod sloganom "5 zemalja - 3 reke - 11 biciklističkih događaja" na području budućeg 5.-državnog rezervata biosfere, održava se prvi Međunarodni biciklistički festival Evropskog Amazona u Apatinu.

Pozivamo vas da nam se pridružite na biciklističkoj avanturi 10. oktobra u Apatinu!

 

Projekat „Biciklistička ruta Evropski Amazon“ sufinansiran je u okviru Dunavskog transnacionalnog programa, koji kroz saradnju organizacija iz pet zemalja ima za cilj uspostaviti međunarodno prepoznati i održivi cikloturistički proizvod na području budućeg 5-državnogUNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav ( TBR MDD).

Nešto više od 1.600 kilometara i 26 etapa od Murecka do Sombora sa obe strane reka Mure, Drave i Dunava, kroz pet zemalja, uskoro će biti spremno za prva biciklistička iskustva.

S prosečnom dužinom etapa od 48 kilometara i različitim terenima, biciklizam po ruti „Amazon of Europe“ biće pogodan za svakog biciklistu - najiskusnijeg i početnika.

Osim glavne rute, biciklisti će imati priliku otkrivati lepote rečnih pejzaža, ali i posetiti izuzetna mesta gde će iskusiti lokalno gostoprimstvo i degustirati ukusnu domaću hranu.

Dodatne informacije o datumima održavanja možete pronaći na službenom Facebook događaju .

Međunarodni biciklistički festival „Evropski Amazon“ se održava na sledećim područjima:

· Velika Polana, Slovenija

· Bad Radkersburg, Austrija

· Međimurska županija, Hrvatska

· Virovitičko-podravska županija, Hrvatska

· Osječko-baranjska županija, Hrvatska

· Koprivničko-križevačka županija, Hrvatska

· Zalska oblast, Mađarska

· Nacionalni park Balaton, Mađarska

· Šomođska oblast, Mađarska

· Grad Sombor, Srbija

· Opština Apatin, Srbija

 

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekat „Biciklistička ruta Evropski Amazon“ sufinansiran je putem Dunavskog Transnacionalnog programa Evropske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekat je započeo 1. juna 2018. god. i traje do 30. septembra 2021. god. Ukupna vrednost projekta je 3.176.000,00 €, podeljenih između 15 projektnih partnera.

 

Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicama , Facebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu . Ako želite primati sve novosti vezane za projekat, pozivamo vas da se pretplatite na službeni newsletter .

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar