Igor Jurić održao tribinu u Apatinu

U OŠ „Žarko Zrenjanin'' u Apatinu danas su održane dve tribine, a čiji je voditelj bio Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić''.

Prvo je za učenike sedmih i osmih razreda održana edukacija o bezbednoj upotrebi interneta, u okviru programa „Tijana klik'', da bi nakon toga za roditelje i nastavnike bila održana tribina pod nazivom „UKRADENA BEZBEDNOST“. 
 
- Predavanje koje sam održao danas u Apatinu za učenike OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' još jednom je potvrdilo koliko mladi malo znaju o bezbednom korišćenju interneta. Kada pitate vaše dete, svi će vam reći da se njemu ne može desiti ništa loše, ali istina je potpuno drugačija. Sa tim se susrećemo u svim gradovima u Srbiji. Iako je na predavanju bilo puno dece, bili su veoma pažljivi i upijali sve o čemu smo pričali, čak je bilo i puno povratnih informacija, gde su deca prepoznala potencijalno opasne situacije i podelila ih sa mnom, rekao za 025info web portal Igor Jurić, osnivač Fondacije ,,Tijana Jurić''.
 
 
Prema Igorovim rečima, roditelji uglavnom budu zatečeni onim što čuju na njegovim predavanjima, jer im pokazuje realnu sliku onog što se dešava u Srbiji, a čega, nažalost, ima mnogo. 
 
Kroz prikaz realnih hapšenja, situacija i slično, na veoma slikovit način, Jurić nas je naterao da se dobro zamislimo i da postanemo svesni koliko nismo upućeni i koliko treba da radimo na sebi da bi mogli da informišemo svoje dete. 
 
- Danas roditelji često nesvesno i sami ugrožavaju svoju decu na društvenim mrežama, saznajemo od Jurića, te je veoma važno edukovati ih i informisati ih.
 
Ono što je osnovna poruka Igora Jurića, a koju je uputio svim roditeljima je da budu što više sa svojom decom.
 
- Vodeći se, kao većina građana naše zemlje, brigom o egzistenciji, o novcu, udaljio sam se od svog deteta. Mnogo više vremena provodio sam radeći i razmišljajući o novcu, da bih na kraju shvatio da je sve to bezvredno i da nema smisla ukoliko izgubiš dete. Svaki minut, svaki slobodan trenutak, iskoristite da budete sa svojom decom. Ne dozvolite da prolazite kroz ono kroz šta ja danas prolazim, a to je da se svaki dan zapitam da li sam mogao više, da li sam mogao bolje, da li sam mogao više razgovarati sa mojom Tijanom i upozoriti je na neke stvari na koje je nisam upozorio. Nemojte gubiti dragoceno vreme, jer posle nema povratka, kaže Jurić.
 
Tijanina smrt treba, prema Juićevoj želji, da dobije neki smisao. Od njega samog saznajemo da su aktivnosti kojima se bavi njegova težnja da se tako nešto ne desi više nikad ni jednom drugom detetu, a što je i krajnji cilj svih tribina koje on drži.
 
Ono što malo ko zna je da je Jurić proveo detinjstvo u vikend naselju Vagoni u Apatinu, gde mu je deda imao vikendicu, te je pauzu između dva predavanja iskoristio da obiđe mesto gde je odrastao.
 
- Divne uspomene me vezuju za Apatin. Tu sam odrastao, naučio da plivam, da vozim čamac, pecam i drugo. Apatin i Dunav definitivno su obeležili moje detinjstvo, rekao je Igor na kraju našeg razgovora.
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar