Iduće sedmice u Apatinu polaganje kamena temeljca za jaslice

Povodom potpisivanja novog ugovora Uprave za kapitalna ulaganja APV i opštine Apatin o sredstvima u iznosu od preko 25 miliona koje je lokalna samouprava dobila za radove na projektu ,,Sliv Dunavac 2'' u Plavoj sali SO Apatin održana je konferencija za novinare na kojoj se prisutnim medijima obratio Jevto Milojević, pomoćnik predsednika opštine za investicije.
 

Milojević je iskoristio priliku da otkrije da će u sredu, 11. oktobra, konačno biti položen kamen temeljac za izgradnju budućih jaslica, a na koje se čekalo punih 37 godina. On je pozvao sve zainteresovane građane da dođu i prisustvuju ovom svečanom i, za našu opštinu, važnom događaju.


- Koristim priliku da obavestim javnost da smo u Prigrevačkoj ulici već uradili nešto više od 100 metara zamene azbestnih cevi, a takođe je urađeno i 50 posto posla u srednjoj ulici (Sliv Dunavac 1). Oba ova posla očekujemo da će biti završena u januaru mesecu 2018. godine, istakao je Milojević i dodao da, iako je rano za godišnje svođenje računa, lokalna samouprava je već i sad zadovoljna sa učinjenim.
 

- Što se tiče investicionog ciklusa, ovu godinu ćemo završiti tako što smo od pokrajinske i republičke Vlade dobili preko 115 miliona, što su kapitalni transferi, i dobili smo gotovo 19 miliona tekućih transfera, a što ukupno iznosi blizu 134 miliona. Na sve ovo opština Apatin je uložila sopstvenih 98 miliona. Dakle, iz budžeta za investicije izdvojeno je oko 225 miliona. Ekonomisti kažu da je razvojni budžet onda kada se ide sa 30 posto sredstava iz ukupnog budžeta. Kod nas to iznosi 25 posto, a izuzetan rezultat od 30 nismo postigli samo iz razloga što smo i dalje kreditno zaduženi još od prethodne vlasti. Da ne govorim o socijalnim merama i obavezama koje smo imali u opštini. Primera radi, samo za Dom zdravlja smo izdvojili oko 40 miliona, a svi se dobro sećamo kako je 2015. godine Dom zdravlja iz opštinskog budžeta dobio svega 1,5 miliona, rekao je za 025info Milojević i dodao da će sledeće godine, kao i svake naredne u opštini Apatin budžet biti razvojni.


- Ono što takođe mogu s ponosom da istaknem, to je da 11. oktobra, u objektu PU ,,Pčelica'' u centru grada, polažemo kamen temeljac za izgradnju jaslica. U pitanju je izuzetno značajan projekat za našu opštinu, a na koji se čekalo punih 37 godina, rekao je Milojević i pozvao sve građane da dođu i prisustvuju ovom lepom događaju.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar