I ove godine tradicionalno paljenje badnjaka kod hrama

U petak 6. januara će kod apatinskog hrama Sabor svetih apostola na Dunavu biti održano tradicionalno paljenje badnjaka kao najava najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Ovoj svetkovini na obali Dunava tradicionalno svake godine prisustvuje velik broj Apatinaca koji na taj način uzimanjem grančica zapaljenog badnjaka simbolično unose radost i blagostanje i u svoje domove. Najava najsrećnijeg hrišćanskog praznika počinje večernjem u 18 sati, a sat vremena kasnije počinje paljenje badnjaka.

Božić je hrišćanski praznik kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista. Uglavnom se proslavlja 25. decembra po gregorijanskom kalendaru, dok kod crkava koje se pridržavaju julijanskog kalendara Božić se obeležava 7. januara (tj. 25. decembra po starom kalendaru).

Povodom aktivnosti opštine Apatin za vreme Badnjeg dana i Božića građanima se obratio Milan Škrbić, predsednik Skupštine opštine Apatin, a opširnije pogledajte u našem video prilogu:


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar