Humanitarna akcija za Gorana
Lokacija: Apatin
30.11.-0001.

U organizaciji KK "Apatin" i Udruženja Građana "Moj Apatin" 24.03. održaće se humanitarna košarkaška utakmica pod nazivom "JEDAN OD NAS" u sportskoj hali OŠ "Žarko Zrenjanin" sa početkom u 19:30 časova za prikupljanje pomoći Goranu Vezmaru.
Revijalnu utakmicu će odigrati veterani KK Apatin i prvi tim KK Apatin, dok će na poluvremenu snage odmeriti generacija 2000. godište i mlađe. Ulaz će koštati simboličnih 100 dinara i sav prikupljeni novac će biti uplaćen Goranu.

Da podsetimo,

Pre četiri godine Apatinac Vezmar Goran sa 23 godine starosti ostao je nepokretan zbog iznenadnog izliva krvi u kičmenu moždinu. Od tada Goran  je vezan za kolica ali se nije predao.

Posle godinu dana rehabilitacije počinje da se bavi sportom. Osvajač je srebrne i zlatne medalje na državnom i pokrajinskom takmičenju trka u kolicima na 100 metara. Kasnije se posvećuje košarci u kolicima, gde kao član novosadske Vojvodine i državni reprezentativac, sa ekipom postaje vicešampion NLB regionalne lige, i predstavlja sa ekipom Srbiju na brojnim međunarodnim takmičenjima.

Na nesreću u decembru prošle godine Goran ponovo dobija krvarenje u kičemenoj moždini. Od tada je njegovo zdrastveno stanje iz dana u dan sve lošije. Na Vojno medicinskoj Akademiji (VMA) dr Olivera Jovanikić mu=preporučuje da pokuša operaciju u Finskoj gde dr Juha Hernesniemi uspešno, sa 100 odsto verovatnoće, obavlja ovaj hirurški zahvat. Dr Jovankić je medicinsku dokumentaciju poslala u Helsinki i odgovor je stigao. Goranu je operacija zakazana za maj, s tim da do 20. aprila, treba da uplatI neophodnih 9.000 evra. Pored toga Goranu je neophodno 3.000 evra za put i boravak u bolnici..


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto dana
Foto dana
VESTI.RS