Gradonačelnik Sombora najavio dodatnu podršku za socijalno ugrožene porodice sa decom
Briga za socijalno ugroženo stanovništvo na teritoriji Grada Sombora sprovodi se kako u gradu, tako i u naseljenim mestima, a danas je krenula isporuka pete tranše prehrambenih paketa za socijalno ugrožena lica u naseljenim mestima i salašima.
 
Tim povodom gradonačelnik Sombora Antonio Ratković posetio je danas Crveni krst odakle počinje distribucija prehrambenih paketa.
 
Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da će se već na narednoj sednici Gradskog veća naći i predlog za nabavu paketa podrške korisnicima novčane socijalne pomoći sa dvoje ili više dece koja pohađaju obavezni pripremni predškolski program, ili sa dvoje i više dece koja su učenici osnovne škole.
 
„Danas nastavljamo sa petom tranšom podele prehtambenih paketa za socijalno najugroženije porodice, kako u naseljenim mestima tako i u salašarskim naseljima. Kao u prethodnim tranšama sadržaj paketa je ostao isti, broj je 550 paketa i ono što bi naglasio je da do kraja nedelje na Gradskom veću treba da usvojimo dodatnu podršku za socijalno ugrožene porodice sa dvoje ili više dece čija deca pohađaju pripremno predškolski program ili su osnovci, tako da ćemo i njima pružiti jedan vid podrške u vidu prehrambenih paketa. Nastavljamo brigu o socijalno najugroženijim porodicama i, kao što sam prethodni put rekao, za narednu godinu kada Centar za socijalni rad uradi reviziju svih spiskova planiramo da taj broj i povećamo“ poručio je gradonačelnik.
 
U okviru pete tranše biće isporučeno 550 prehrambenih paketa, koji se sastoje od po tri kilograma pirinča i šećera, četiri kilograma pasulja, tri litra ulja, testenine, konzerviranog povrća i drugih prehrambenih potrepština

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar