Gradonačelnik Antonio Ratković uručio Prvarice i školske torbe đacima prvacima

Danas je zvanično počela nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Sombora. Škola je počela ali u novim, otežanim uslovima usled epidemije Kovidom 19 I uz primenu svih mera zaštite od virusa. Sa novom školskom godinom u klupe su seli i novi đaci, a na teritoriji grada Sombora u prvi razred osnovne škole upisano je 611 učenika.

Polazak u školu deci je, uz prigodne poklone, čestitao i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, uručivši knjigu „Prvarica“ i školski ranac prvacima u OŠ „Dositej Obradović“ u Somboru, prvacima u školi „Bratstvo Jedinstvo“ u Bezdanu, kao i deci u OŠ „22. Oktobar“ u Bačkom Monoštoru. Gradonačelnik je poželeo deci da im školski dani budu ispunjeni radošću i smehom, te da vredno i marljivo uče i donesu puno dobrih ocena svojim kućama i naglasio kako su pokloni koje je danas doneo sa svojim saradnicima želja da đacima prvacima ulepšaju prvi školski dan:” 611 đaka prvaka je danas selo u klupe, a mi smo hteli sa ovim poklončićima da im ulepšamo prvi dan boravka u školi. Ono što nam je danas najbitnije jeste da su sve mere ispoštovane, te da smo se uverili da škole ispunjavaju sve obaveze, a koje se tiču mera borbe protiv Korona virusa i da su naša deca bezbedna u svojim klupama”, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da će grad nastaviti da pomaže i one socijalno najugroženije učenike:” Grad Sombor nastavlja da finansira i užinu i obroke za produženi boravak, učenicima bez roditeljskog staranja, učenicima iz materijalno ugroženih porodica kao i učenicima sa smetnjama u razvoju. Zato apelujemo na roditelje da školama dostave potrebnu dokumentaciju, a škole će dostaviti to nadležnom odeljenju, kako bi mogli da iskoriste ovaj vid pomoći grada Sombora”, dodao je Ratković.

Podeli „Prvarica“ prisustvovali su Borislav Staničkov član gradskog veća grada Sombora zaduženog za oblast kulture i obrazovanja i Milan Prole, pomoćnik načelnika Odeljenja za obrazovanje gradske uprave grada Sombora.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar