Građani Sombora kreiraju budžet za sledeću godinu

Grad Sombor i ove godine sprovodi projekat  Participativno budžetiranje u okviru kojeg građani imaju mogućnost da svojim predlozima projekata kreiraju budžet za narednu 2020. godinu.

Upitnici za prikupljanje projektnih ideja biće, do 10. oktobra, dostavljeni svim domaćinstvima u gradu i somborskim selima, a biće dostupni i u kancelarijama svih gradskih i seoskih mesnih zajednica. Svoje projektne ideje i predloge građani mogu dostaviti i popunjavanjem elektronskog upitnika koji će od 10. oktobra biti dostupan i na sajtu Grada.

Predlozi projekata trebalo bi da se odnose isključivo na objekte, odnosno potrebe, u nadležnosti Grada jer se finansiranje obezbeđuje iz sredstava budžeta ostvarenih naplatom poreza na imovinu. Kutije za prikupljanje predloga projekata biće postavljene u prostorijama svih gradskih i seoskih mesnih zajednica. Najbolje ideje naći  će se na listi prioriteta, za koje će glasati građani sa teritorije Grada Sombora.

Predloge projekata biće moguće dostavljati od 10. do 20. oktobra
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

oliver jovanic

03.08.2020 | 13:52
samo da konstatujem da u ulici Solunskih boraca nema ni ulicna rasveta a ulica ide ka glavnoj bolnici

oliver jovanic

03.08.2020 | 13:52
U SOMBORU U ULICI SOLUNSKIH BORACA VEC 22 GODINE NEMA VODOVODA I KANALIZACIJE
Postavi komentar