Građani pobedili : plaža će biti sređena!

Akcija "Plaćam porez, hoću čistu plažu!" Socijaldemokratske stranke u Apatinu, odjeknula je na društvenim mrežama, u medijima, ali i u svakodnevici građana. Prikupljanje potpisa u okviru "Peticije za uređenje gradske plaže kod Plave ruže" traje do nedelje, a odziv Apatinaca je već sada veliki. 

Akcija je pokrenuta sa zahtevom lokalnoj vlasti da se plaža očisti, da se ukloni otpad, pokosi trava i naspe novi pesak. Na početku kampanje rečeno je da će se tražiti odgovor na pitanje kada će se očistiti i obnoviti plaža kod nekadašnjeg motela, a sadašnjeg restorana "Plava ruža". Obećanje je ispunjeno. Pitanje je upućeno "Sistemu 48" , od koga je stigao odgovor da "uređenje plaže nije u planu Direkcije za izgradnju za 2015 godinu", kako se navodi na Fejsbuk stranici ove stranke. 

Dok se čekalo na odgovor, vest o pokretanju peticije raširila se Apatinom, a građani su se aktivno uključili. Masovno deljenje statusa na društevnim mrežama i gužve na štandovima pokazali su da građani politiku ne mešaju tamo gde znaju da će neka akcija doprineti optštem dobru. S tim su se složili i članovi Opštinskog odbora Jedinstvene Srbije. Obrazložili su da su sigurni da njihove kolege to čine za interes građana, a ne kupovinu sitnih političkih poena. Smatraju da  Apatin zaslužuje, treba i mora da ima uređenu gradsku plažu, jer su retki oni koji negde mogu da otputuju tokom leta. 

Videvši snagu građanske inicijative, oglasio se zamenik predsednika opštine, Miodrag Bakić.  Rekao je da će plaža kod bivšeg Motela biti uređena kao i do sada, te da ovde nema mesta politikanstvu. Tvrdi da gradska plaža ne postoji kao takva, te da nije definisana, ni zakonom predviđena. Dodao je da Opština svake godine održava plažu, te da nema razloga da se neko buni. Ukoliko neko ima neku drugu ideju, komunalno preduzeće će se potruditi da izađe u suret zahtevima, dodao je Bakić.

Pre nego što je ova inicijativa u potpunosti zaživela među građanima, servis opštinske uprave „Sistem 48“ rekao je da uređenje plaže nije u planu i time je diskusija sa njihove strane zatvorena. Ipak, kada su građani pokazali jedinstvo u nameri da dobiju uređeno kupalište, opštinska vlast se oglasila.  Ovo je najbolji dokaz da zajednička borba svih građana za svoje interese može da donese dobre rezultate i pokrene neophodne promene. 

Peticiju možete potpisati sutra u periodu od 18 do 20 sati u centru grada kod Pivnice na ćošku i prekosutra, na platou kod nove pijace od 8 do 11 sati


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar