Grad Sombor predstavljen na sajmu u Berlinu

Na međunarodnom sajmu u Berlinu, najvećem sajmu posvećenom svežem voću i povrću predstavio se i Grad Sombor. U okviru sporazuma sa Vladom Autonomne Pokrajine Vojvodine, a koji sprovodi Razvojna agencija Vojvodine (RAV), Sombor je imao mesto na štandu RAV zajedno sa 8 proizvođača voća i povrća koji su bili pozvani od strane RAV i Privredne komore Vojvodine. Ispred grada Sombora na sajmu je bio pomoćnik gradonačelnice za oblast kulture i informisanja Branislav Svorcan.

Sajam „Fruitlogistica“ je održan od 6. do 8. februara u Berlinu i predstavlja najveći B2B sajam u oblasti poljoprivrede u Evropi. Tokom tri dana, nešto više od 3.300 izlagača iz 84 države, mahom proizvođača voća, povrća, ambalaže i zaštitnih sistema predstavilo je svoje proizvode i usluge. Ukupno 24 hale berlinskog sajma bile su zauzete i to tako što su u tri hale bile predstavljene države (internacionalne hale), dok su u ostatku izlagači bili grupisani po proizvodima – voće, povrće, zalivni sistemi, plastenici, poljoprivredna mehanizacija, sistemi zaštite i održavanja, predstavnici najznačajnijih magacionera i distributera, kao i hala za IT sektor gde su poslednjeg dana predstavljena IT rešenja koja se već ili će se uskoro primenjivati u poljoprivrednoj proizvodnji.
 
Prvog dana sajma štand RAV obišao je predsednik Vlade APV Igor Mirović sa svojim saradnicima i kratko razgovorao sa svakim od izlagača.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar