Grad Sombor oprema saobraćajnu policiju

Zamenik gradonačelnice i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Antonio Ratković uručio je načelniku Policijske uprave Sombor Saši Dmitrašinoviću računarsku opremu i droga testove za potrebe Saobraćajne policije PU Sombor. Oprema je kupljena sredstvima prikupljenim od  naplate kazni nesavesnim vozačima.

Sombor je bio prvi grad koji je nabavio droga test za potrebe Saobraćajne policije zahvaljujući radu Saveta za bezbednost saobraćaja, a trenutno samo u sedam lokalnih samouprava se koristi ovakva oprema.

-Nama je izuzetno drago što ova sredstva od naplate kazni nesavesnim vozačima, koja čine budžet Saveta za bezbednost saobraćaja, pored opremanja najmlađih i najstarijih učesnika u saobraćaju, imamo priliku da uložimo i u opremanje naše Saobraćajne policije. Ono što nas čeka u narednom periodu, a izuzetno je važno, kako za Policijsku upravu, tako i za sve građane Sombora, je postavljanje video nadzora na teritoriji grada. Očekujemo da se do kraja godine ova velika investicija kompletno završi i da građani Sombora budu bezbedniji kao učesnici u saobraćaju - rekao je Ratković.

-Zahvaljujući Ministarstvu nabavili smo savremenu kriminalističko – tehničku opremu, zamenili smo vozni park, a posebno su značajne inicijative lokalnih samouprava koje vrše dodatno opremanje policije. U oblasti saobraćaja kroz posebne analize uočili smo da su izuzetno česti uzročnici saobraćajnih nezgoda i saobraćajnih nesreća upravo korišćenje opojnih droga i alkohola, i u tom smislu posebno je značajna ova oprema koju danas dobijamo i koju ćemo koristiti u našem radu kako bismo bili efikasniji. Sombor je ostao i dalje miran i bezbedan grad – naveo je Dmitrašinović.

Načelnik Saobraćajne policije PU Sombor Milan Glumac zahvalio se Savetu za bezbednost saobraćaja na nabavci opreme koja će složeni rad Saobraćane policije učiniti lakšim boljim i kvalitetnijim.

-Od izuzetne nam je pomoći test za psiho-aktivne supstance zahvaljujući kojem ćemo pored primena alko-testiranja vozača u saobraćaju u posebnim akcijama i redovnim kontrolama sada moći da izvršimo test na psiho-aktivne supstance. Ovo su testovi poslednje generacije proizvođača Dreger koji reaguju na 24 različite vrste psiho-aktivnih supstanci. Nama ostaje nada da će što manje ovih testova biti pozitivnih, a u tom pravcu apelujemo na vozače da ne koriste alkohol i drogu za vreme upravljanja vozilom, a i inače u životu - naveo je Glumac. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar