Grad Sombor i privrednici zajedno u brobi protiv korona virusa

U cilju kreiranja efikasnih politika za prevazilaženje štetnih posledica COVID-19 na ekonomiju i širu društvenu zajednicu, grad Sombor poziva sve zainteresovane privredne subjekte  da ukažu na probleme i predlože rešenja  za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica korona virusa po privredu  na teritoriji grada Sombora.

Prikupljeni predlozi poslužiće za definisanje mera podrške koje će Grad Sombor komunicirati ka institucijama Republike Srbije u cilju očuvanja radnih mesta, kontinuiteta poslovanja i likvidnosti privrednih subjekata, ali i podrške lokalnoj zajednici  i pojedincima koji su najviše pogođeni.

Grad Sombor želi da implementira mere za pomoć privredi  koje bi pomogle da se privreda izbori sa problemima izazvanim korona virusom, s obzirom da privredni subjekti imaju troškove koje moraju da plaćaju bez obzira na promet.

Jedan od sektora koji će biti značajno pogođen usled izbijanja epidemije korona virusom svakako jeste turizam. Ovo se odnosi ne samo na smanjenje turističkih poseta, već i na ugostiteljske delatnosti: restorane, klubove i kafiće.

Takođe grad Sombor ovom prilikom poziva sve privredne subjekte koji žele da  pomognu i svoje aktivnosti, proizvode, usluge i ljudske kapacitete  preusmere  na  mere  prevencije širenja korona virusa koje sprovodi grad Sombor, kao i  da obezbede pomoć starijim osobama  i hroničnim bolesnicima, da se obrate na mail [email protected]

Grad Sombor posebnu zahvalnost iskazuje  privrednim subjektima koji su se do sada uključili  i pomogli  u sprovođenje mera prevencije korona virusa  i  koji su svojim proizvodima pomogli u snabdevanju  starijih građana osnovnim životnim namirnicama.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Zitko

27.09.2020 | 03:37
Sutra u Somboru počinje da radi firma(nije radila 2 nedelje("sada ima uslove") u kojoj će u hali biti više od 500 radnika.Da li ja ne razumne ove zakone?Zašto sam ja u kuci većinu vremena?
Postavi komentar