Grad Sombor darovao auto sedišta za bebe

U svečanoj sali Skupštine Grada Sombora podeljen je 95 auto sedišta za bebe koja su poklon Saveta za bezbednost saobraćaja i Grada. Sedišta su uručili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i zamenik gradonačelnice Antonio Ratković. 

-Od ranije postoji ova praksa da grad Sombor i Savet za bezbednost saobraćaja ovako najlepše sarađuju: najčešće su to bile prvorođene bebe u jednoj kalendarskoj godini tako je bilo i ove godine, ali zahvaljujući našem Savetu koji je prepoznao značaj i važnost jedne ovakve opreme za našu decu, ove godine smo u prilici da izdvojimo i više sredstava i dodamo još devedesetpet, dakle ukupno stotinu sedišta -rekla je Golubović
 
-Krenuli smo sa pet autosedišta, pa sa 20 i evo ove godine ukupno sto auto sedišta. Mi smo pre mesec dana usvojili i Strategiju o bezbednosti saobraćaja i usaglasili smo se da naši najmlađi učesnici u saobraćaju budu apsolutni prioritet. Sigurno da ćemo nastaviti i u budućnosti sa ovakvim akcijama – rekao je Ratković.   
 
Branko Stamatović, načelnik Odeljenja za lokalnu samoupravu Agencije za bezbednost saobraćaja  pozdravio je akciju Grada Sombora podsećajući da je u proteklih pet godine čak više od 7 hiljada dece zadobilo povrede u saobraćaju na teritoriji Srbije. 
 
Predstavnice Agencije za bezbednost saobraćaja potom su na lutka-bebi demonstrirale pravilan način upotrebe auto sedišta za bebe. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar