Goran Gagulić - Vlada sve veća zainteresovanost za biljke mesožderke

Na nedavno održanoj Ekološkoj inicijativi u Apatinu u organizaciji novoosnovanog Udruženja ljubitelja prirode "Franc Špajzer", koja je imala za cilj da okupi sve ljubitelje prirode, zanimljiv štand je imao i Goran Gagulić iz Svetozar Miletića sa svojim biljkama mesožderkama.

Prema Goranovim rečima, ljubav prema biljkama mesožderkama počela je sasvim slučajno, kada je jednu vrstu dobio za rođendan.Pretpostavlja se da na svetu ima oko 600 vrsta biljki mesožderki, i još oko 300 biljaka koji imaj neke, ali ne i sve karakteristike biljki mesožderki. Ono što je specifično za ove biljke jeste da se hrane pretežno insektima, ali kao i svaka biljka vrši fotosintezu tako da može da preživi bez ishrane insektima.Za 025info televiziju Gagulić otkriva da u današnje vreme vlada sve veća zaintesovanost za biljke mesožderke koje ljudi masovno kupuju kao sobnu biljku.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar