Glumica Bojana Ordinačev promoter ovogodišnje Okumine školice ribolova u Apatinu

Okumina školica ribolova po treći put će biti organizovana u Apatinu. Organizator je, kao i prethodna dva puta, Udruženje sportskih ribolovaca ,,Bucov'' iz Apatina i ,,Carpologija D.O.O.'' (generalni sponzor manifestacije i ovlašćeni zastupnik Okume za Srbiju). Glavni promoter ovogodišnje školice ribolova biće glumica Bojana Ordinačev, a događaj će biti upriličen u apatinskoj marini u subotu, 13. oktobra, sa početkom u 10 sati.

Ono što je novina u odnosu na prethodne godine, to je da će 3. Okumina školica ribolova biti namenjena deci iz materijalno ugroženih porodica i deci koja su na hraniteljskom ili institucionalnom smeštaju.
 
- Ove godine školicu organizujemo u saradnji sa Centrom za socijalni rad iz Apatina. Za decu smo spremili mnogo pokolona, u vidu majica, lanč paketa, mamaca, štapova, sistema i ostale opreme za ribolov, a koja će deci ostati u trajnom vlasništvu. Glavni promoter ovogodišnje akcije je naša poznata glumica Bojana Ordinačev koja će deci uručivati poklone. Pre same obuke za mališane, biće im održan i edukativni čas iz ekologije i očuvanja prirode, a nakon toga će se izaći na vodu i održati praktična obuka. Ovogodišnju obuku držaće naš selektor Zoran Panić, Miloš Elek, Dubravka Korać i ja, rekao je Milan Ćopić, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca ,,Bucov''.
 
 
Od Nikoline Sučević, direktorke CSR Apatin, saznajemo da je njhova ustanova već napravila selekciju dece koja će uzeti učešće u 3. Okuminoj školici ribolova.
 
- Mi smo napravili selekciju dece određenog uzrasta koja su zainteresovana i imaju afinitete da se bave sportskim ribolovom. Za sad je to broj od oko 60 dece sa teritorije opštine Apatin, među kojima su i deca koja su smeštena u somborskom prihvatilištu. Osim što smo izvršili selekciju, Centar za socijani rad iz Apatina će obezbediti prevoz dece do mesta održavanja škole ribolova, rekla je Sučevićeva. 

Foto/Bojana Ordinačev: novosti.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar