Fondacija Gimnazije Veljko Petrović - promoter kulture davanja

Povodom realizacije projekta Sombor-to sam ja, kojim je Fondacija Gimnazije Veljko Petrović iz Sombora aplicirala na konkurs Slavimo filantropiju Fondacije Ane i Vlade Divac, juče je u sali Regionalne privredne komore (RPK) održan sastanak.

Željko Mitkovski, projektni menadžer Fondacije Ane i Vlade Divac rekao je da je glavni cilj projekta unapređenje tri različite oblasti davanja: razvoj filantropske infrastrukture, unapređenje zakonodavnog okvira i promocija filantropije.

Fondacija Gimnazije Veljko Petrović, kao jedan od tri zvanična partnera Nacionalnog dana davanja, na ovaj način samo je nastavila sa akcijama davanja, koje ne samo da značajno unapređuju rad u školama, već pomažu učenike podstičući ih tako na dalji trud i rad. Prema rečima dr Ladislava Fekete, predsednika Upravnog odbora Fondacije Gimnazije Veljko Petrović, cilj ovog projekta je sakupljanje novca za stipendiranje talentovanih učenika.

Član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač je uvođenje posebnih kartica, kojima će biti omogućena kupovina sa popustima, a od sredstava prikupljenih ovim putem prodajna mesta će donirati minimum 1 odsto u lokalni fond, kako bi se taj novac kasnije iskoristio za realizovanje projekta po izboru građana. 

 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar