Festival Sunčana jesen drugu godinu za redom u Apatinu

U Apatinu će ove godine po drugi put biti organizovana manifestacija pod nazivom ,,Sunčana jesen'', i to u periodu od 5. do 6. oktobra. Tim povodom razgovarali smo sa Nemanjom Jovićem, direktorom Turističke organizacije Apatin.

- Prošle godine smo obećali da ćemo se potruditi da ovu manifestaciju uvrstimo u kalendar stalnih događaja, te ćemo sada pokušati da je omasovimo i ponudimo više sadržaja u okviru iste. Osim TO Apatin, ovogodišnju ,,Sunčanu jesen'' u organizaciji pomažu UG ,,Apatinske vredne ruke'', Udruženje ljubitelja prirode ,,Franc Špajzer'' i Udruženje za kulturu ,,Reka'', svi iz Apatina. Novina je i ta da će ove godine ,,Sunčana jesen'' trajati dva dana, 5. i 6. oktobra. Prvog dana će fokus biti na rukotvorinama i zanatskim proizvodima i taj dan program počinje u 10, a završava se u 18 sati. Verujemo da će najatraktivniji deo dana biti od 16 sati, za kada je zakazan nastup tamburaškog orkestra ,,Dunavski biseri''. Drugi dan ,,Sunčane jeseni'' obeležiće izložba cveća i meda, u organizaciji Udruženja ,,Franc Špajzer'', a takođe i izložba Uduženja ,,Reka'', otkriva Jović. 
 
Nešto više o sadržajima manifestacije, za 025info web portal govorili su predstavnici udruženja, a koji zajedno sa TO Apatin učestvuju u organizaciji ,,Sunčane jeseni''.
 
 
- Naša zamisao je da predstavimo sredinu u kojoj živimo, a ovde pre svega mislim na lepote prirode koja nas okružuje. Takođe, imaćemo i festival cveća, gde učešće mogu uzeti svi oni koji se bave proizvodnjom i aranžiranjem cveća. Osim navedenog, osmislili smo i takmičarski deo, gde će učesnici aranžirati svoje bukete i druge aranžmane, a najkreativniji i najmaštovitiji radovi biće nagrađeni. Obezbedili smo vredne novčane nagrade za tri prvoplasirana takmičara, kao i nagradu ,,Čarobni svet mašte''. Koristim priliku da pozovem potencijalne učesnike, kao i naše sugrađane koji žele da budu samo posmatrači, da dođu 6. oktobra na naš festival. Oni koji žele da budu deo festivala, mogu se prijaviti u Kulturnom centru, u galeriji Meander do 1. oktobra, a oni koji žele da se takmiče, mogu da donesu svoje radove na obeleženi štand na sam dan festivala, 6. oktobra, rekla je Radmila Savčić, predsednica Udruženja ,,Reka''.
 
Vlasta Milinković, pr menadžer Udruženja ljubitelja prirode ,,Franc Špajzer'' iz Apatina, otkriva da je njihovo udruženje za potrebe ,,Sunčane jeseni'' organizovalo jesenji festival cveća i meda, a koji će biti aktuelan tokom oba dana održavanja festivala.
 
 
- Velika nam je čast što već drugu godinu za redom uzimamo učešće u ,,Sunčanoj jeseni''. Naši članovi će i ovog puta izložiti sve svoje rukotvorine, izložićemo zimnice, ono što je trenutno veoma aktuelno, izabraćemo najlepšu teglicu, kao i najukusniju. Takođe, izabraćemo i najstariju rukotvorinu, najlepši štand i, naravno, ono što je bilo najatraktivnije prošle godine, ponovićemo i ove, a to je takmičenje u lupanju belanaca, saznajemo od Ljubice Kusulje, predsednice UG ,,Apatinske vredne ruke''.
 
 
Organizatori pozivaju sve naše sugrađane da dođu 5. i 6. oktobra i podrže ovu lepu jesenju manifetsaciju.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar